Publicitat
Política · 19 de Gener de 2017. 16:55h.

El Parlament demanarà legalitzar l'eutanàsia

Junts pel Sí votarà amb el PSC, Catalunya sí que es Pot i la CUP a favor d'“una mort digne i sense patiment”

El Parlament demanarà legalitzar l'eutanàsia

Ple del Parlament, en una imatge d'arxiu (foto: Parlament)

Els grups parlamentaris de Junts pel Sí, el PSC, Catalunya sí que es Pot i la CUP han registrat una moció al Parlament perquè la cambra catalana porti al Congrés dels diputats una proposta legislativa per despenalitzar l'eutanàsia i el suïcidi assistit. La iniciativa es debatrà i votarà en el ple parlamentari del 25-26 de gener i està impulsada per la Plataforma per Dret a Morir Dignament.

El text demana que es modifiqui l'article 143.4 del Codi Penal perquè “es faciliti una mort digna i sense patiment a la persona que, en situació de patiment insuportable, en plena possessió de les seves facultats per decidir, expressa el seu desig de morir i sol·licita ajuda per fer-ho”.

Junts pel Sí, el PSC, CSQP i la CUP recorden que “Catalunya ha estat capdavantera en la legislació sobre drets del pacient i Document de Voluntats Anticipades, i en el desenvolupament de les cures pal·liatives”. En aquest sentit, els grups parlamentaris assenyalen que “hi ha qui contraposa les cures pal·liatives amb el que aquí s’està demanant, i no és així”.

La proposta, finalment, assegura que “una societat democràtica ha de vetllar per evitar que aquells que són vulnerables o estan afeblits puguin ser manipulats i siguin utilitzats per atendre els interessos d’altres persones”. Els grups parlamentaris que promouen la legalització de l'eutanàsia consideren que “cal una Llei de disposició de la pròpia vida que garanteixi la lliure autonomia personal i alhora la protecció dels col·lectius més vulnerables”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 JJCale, Des Moines, 26/01/2017 - 23:38

Y la cocaina cuando? Y los toros sin cuernos?

#7 botifler1914, Sinitaca, 20/01/2017 - 17:58

Avui aixo no toca

#6 Carlos Gomez, pongamos que hablo de Madrid, 20/01/2017 - 02:21

´abat Junqueras ja ho sap aixo?

I ja no sera imprescindible morirse reconfortat amb els sant sacraments per no anar a para al diposit de putes, espanyols i catalans no homologats ?

Quina putada. Em quedare sense poder seguir coleccionant les magnifiques necrologiques de LV

#5 Cat Show, Vic , 19/01/2017 - 22:28

I la rumba catalana.

#4 Galba, bcn, 19/01/2017 - 20:18

Què moderns, què be! Llastima que això nomes sigui per donar peixet a las de la CUP.

#4.1 Karhu, Bcn, 20/01/2017 - 05:54

A la cup i tots aquells que estariem afectats per aquesta mesura en ontenir algo que creuen es mereixen, una mort digne