Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2012. 20:54h.

El Parlament dóna suport al referèndum d'Escòcia

SI pacta amb CiU retirar una referència al "dret a decidir" de Catalunya

El Parlament dóna suport al referèndum d'Escòcia

El president d'Escòcia, Alex Salmond

El Parlament ha aprovat una moció presentada per Solidaritat Catalana per la Independència (SI) on expressa el seu suport a la voluntat del govern autònom d'Escòcia de celebrar un referèndum d'independència.

La moció ha estat aprovada amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i SI, els contraris de PP i C's, i l'abstenció de PSC. Al text original també s'indicava que el poble català "ha demostrat sobradament la seva maduresa per exercir, en el moment que ho estimi oportú, el dret a decidir".

SI però, ha accedit a retirar aquest punt de la moció original i ha consensuat amb CiU una declaració on només hi figura el suport de la cambra catalana a l'exercici del dret d'autodeterminació d'Escòcia.

"El Parlament de Catalunya manifesta el seu suport per la voluntat expressada pel govern d'Escòcia de celebrar un referèndum per decidir el futur polític d'Escòcia", ha estat el contingut aprovat finalment a la cambra catalana.

Segons el diputat independentista, Toni Strubell, el Parlament "no podia quedar al marge del referèndum d'Escòcia ni mostrar-hi indiferència", perquè "el que passa a Escòcia és d'una gran rellevància a l'Europa occidental, on fins fa poc es deia que les fronteres dels estats ja no podien ser modificades".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#16 Ivan, bcn, 17/02/2012 - 13:06

Si el Parlamento norteamericano se entrometiera en los asuntos domésticos de otro país, les llamaríamos imperialistas. Por otro lado, ¿qué apoyan exactamente? ¿es necesario? ¿Alguien les ha pedido su apoyo? ¿Para qué, si se va a celebrar el referendum? En fin, poco trabajo deben tener

#15 joan, manresa, 17/02/2012 - 12:43

tinu.)axó es important,pot cambiar la situació de la Nova Europa...,entenem que a Vosté no li deu semblar important...nosaltres entenem que sí..., amés es dona una lliçó de democracia i d'alt nivell politic...Grans Paissos,gran problema i Gran solució...No li sembla Sr.Ivan..?Ya...l'entenem ,..

#14 juas, juas, 17/02/2012 - 12:21

Parlament Català: arbitre del món.

#13 joan, manresa, 17/02/2012 - 12:20

El Casal,12,10 h.-Sr.Ivan de BCN...Poca broma,quant el Parlament si posa va per feina,recordi qué és la veu del poble,i aquesta veu está per tot arreu,mercats ,carrers ,perruqueríes,bars,etct.etct..,i aquest tema s'enparla,i s'en parlará..,A Vosté potser li será de poca importancia..,pro (cont.

#13.1 Eroles, BCN, 18/02/2012 - 21:10

Va per feina, si bla bla bla, bla bla bla, bla bla.
Perque no acabin paranoics, els aconsello muntar un parlament de lloguer al costat per jugar a que son independents i manen.

#12 Iván, bcn, 17/02/2012 - 10:45

No sabía que ahora el Parlament tenia competencias sobre UK y Escocia. Al parecer, en Cataluña no tenemos ningún otro problema, y podemos mantener a unoa parlamentarios para que se dediquen a debatir sobre las cosas del mundo.