Publicitat
Política · 30 de Maig de 2019. 18:11h.

El Parlament europeu revoca les acreditacions temporals als eurodiputats espanyols

La notificació oficial es produïrà un cop jurin la Constitució espanyola

El Parlament europeu revoca les acreditacions temporals als eurodiputats espanyols

El president del Parlament europeu, Antonio Tajani

El president del Parlament europeu, Antonio Tajani, ha revocat totes les acreditacions temporals als eurodiputats espanyols que aquest dimecres van obtenir-les per iniciar els tràmits corresponents.

"He donat instruccions al secretari general perquè suspengui l'acreditació de tots els membres espanyols entrants fins que el Parlament rebi una notificació oficial de les autoritats espanyoles" ha escrit Tajani en una carta.

Tajani ha fet cas així de la petició de les delegacions del PP, PSOE i C's, que aquest mateix dimecres van demanar-li que "suspengui immediatament l'acreditació provisional d'eurodiputats espanyols fins que rebi la notificació oficial de les autoritats competents i anul·li les acreditacions ja emeses per error".

El president del Parlament Europeu ha respost la missiva dels grups explicant que "com sempre ha estat el cas, l'administració dóna aquestes facilitats de forma provisional sobre la base de la informació no oficial que ve dels Estats membres. No obstant això, l'acreditació només es fa definitiva quan les autoritats nacionals notifiquen al Parlament Europeu la llista de membres electes", ha apuntat.

Aquests fets arriben després que ahir l'Eurocambra prohibís l'accés als diputats electes de Junts per Catalunya Carles Puigdemont i Toni Comín, tot i que d'altres eurodiputats espanyols sí que van poder accedir al recinte sense problemes.

La notificació oficial de les autoritats es produirà tan bon punt els eurodiputats electes hagin jurat la Constitució espanyola a Madrid i la Junta Electoral Central és l'organisme les emet.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 botifler1914, sINITACA, 31/05/2019 - 10:11

Pobre Puchi, lo que le acaban de hacer no se cura ni con Hemoal (Forte).

#10 Ya no hay trilobites en el mar, Barcelona, 31/05/2019 - 07:36

Oscar Wilde decía que no siempre se puede ser sublime. Los foragidos, aunque se piensen que sudan astucia por los poros, es más bien sobervia a base de repetir artimañas. Y ahora, qué. Con la ilusión que les hacía la foto de la acreditación en Twitter. Que se hagan una vcon la del QUICK

#10.1 Ya no hay trilobites en el mar, Barcelona, 31/05/2019 - 07:44

Es lógico, la distancia intelectual entre Wilde y Puigdemon es de orden intergalactic o, casi como si fueran de distintas especies.

#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 31/05/2019 - 03:11

"Ignasi Guardans @iguardaNs

El mismo “Grupo de Expertos” que colabora con una Agencia de la ONU y cuestiona las detenciones del “Procés” también consideró que UK debía indemnizar a Assange por la “detención ilegal” en la Embajada de Ecuador. El Gob británico se atragantó de la risa"

#7 El Sifoner, Castelló, 30/05/2019 - 22:04

Menos mal, porque a éstos les das un carnet de comedor del Parlamento y se dicen ya acreditados oficialmente y con inmunidad.

#6 Lolo, Barcelona, 30/05/2019 - 20:19

Ahora ya estan todos los de España sin acreditacion. Todos fuera.
A ver lo que dicen ahora Comin y los nacionalistas....