Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2009. 20:53h.

El Parlament evita criticar el Govern espanyol per Haidar

Es limita a demanar "un tracte de respecte absolut a la dignitat i la seguretat de l'activista sahrauí"

El Parlament evita criticar el Govern espanyol per Haidar

Imatge d'arxiu d'Aminetu Haidar

El Parlament ha expressat aquest dijous el seu suport a la líder sahrauí Aminatu Haidar amb la lectura en sessió plenària d’una declaració institucional que evita criticar l'actuació del Govern espanyol. La secretària primera, Lídia Santos, ha llegit la declaració, que la junta de portaveus va acordar unànimement el 9 de desembre.

La declaració reclama que es facin les gestions pertinents perquè el Govern del Marroc admeti Haidar en territori sahrauí “sense condicions” i se suma a “les crides que la comunitat internacional ha fet a favor d’una resolució conforme als drets humans i al dret humanitari”.

S'afegeix que "el Parlament de Catalunya demana que, mentre Aminatu Haidar estigui en territori de l’Estat espanyol, el Govern de l’Estat adopti les mesures adequades per a donar un tracte de respecte absolut a la dignitat i la seguretat de l’activista sahrauí".

Així mateix, es reclama que "es facin les gestions pertinents perquè el Govern del Regne del Marroc permeti l’entrada d’Aminatu Haidar al territori sahrauí sense condicions i d’acord amb la documentació de què és titular i a què té dret, respectant els pactes internacionals de drets civils i polítics".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat