Publicitat
Política · 10 de Maig de 2022. 20:51h.

El Parlament exigeix a Turquia que retiri les seves tropes del Kurdistan turc

Reclama a tots els organismes internacionals “mesures urgents”

El Parlament exigeix a Turquia que retiri les seves tropes del Kurdistan turc

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha llegit la part final de la Declaració de la Junta de Portaveus sobre l’ofensiva militar turca al Kurdistan del Sud, signada pels grups d’ERC, JxCat, la CUP i ECP.

Aquesta declaració exigeix, entre d’altres aspectes, que “Turquia retiri les tropes del Kurdistan del Sud” i defensa “la legitimitat dels partits kurds que lluiten democràticament per defensar els interessos, drets i llibertats de la ciutadania kurda”.

El Parlament fa “una crida a tots els governs i organitzacions internacionals, incloses l'ONU, l'OTAN i la Unió Europea i el Consell d'Europa i la Lliga Àrab, perquè prenguin mesures urgents contra la violació del dret internacional que suposa l'acció militar a les àrees de la regió del Zab al Kurdistan del Sud”.

El Parlament “condemna sense ambigüitats aquesta agressió, i exigeix que Turquia retiri les tropes del Kurdistan del Sud; crida els partits polítics, les organitzacions de drets humans, les organitzacions per la pau, els sindicalistes i els activistes a oposar-se a aquesta agressió i ocupació turca; defensa la legitimitat dels partits kurds que lluiten democràticament per defensar els interessos, els drets i les llibertats de la ciutadania kurda, i rebutja la sentència cadena perpètua contra Osman Kavala, i reclama que sigui posat en llibertat segons la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans de 10 de desembre del 2019”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#24 pepe, andorra, 12/05/2022 - 11:52

pues podria haber hecho lo mismo cuando los nasis ucranianos bombardeaban con ayuda de la OTAN y sus mercenarios a los habitantes del Donbas, o a los sirios cuando los mercenarios de USA e Israel se paseaban por Siria o cuando los mercenarios occidentales destrozaban Libia. Eso si, del Yemen, tampoco dicen nada, q selectivos son estos.

#23 Leonor, Figueres, 11/05/2022 - 18:22

Seguro que desde la exigencia del parlamentito de una region española, erdogan y los turcos ya no duermen.

#22 David, FOLGUEROLES, 11/05/2022 - 15:02

Erdogan ya recibió el aviso, y como contestación le ha enviado un gran corte de manga como preámbulo a los de la CA.

#21 Sergi Sergio, Barcelona, 11/05/2022 - 14:58

Y Turquia esta preocupadisima con esta declaracio del Parlament, en serio, lo de esta gente es una broma, se ocupan de todo menos de lo que se tienen que ocupar, la cuestion es ir haciendo numeritos como aquel tan bueno de lo de las bruixes del segle XV

#20 Carlos Gomez, diuen, diuen, diuen..., 11/05/2022 - 14:56

Com enyoro quan Pujol viatjava a l´estranger i el confonien amb un directiu d´una asseguradora italiana

El mon seguia ignorant.nos com sempre pero el ridicul nomes el feia ell