Publicitat
Política · 3 de Maig de 2018. 18:39h.

El Parlament fa pinya amb els CDR

Independentistes i 'comuns' denuncien la "criminalització" de les seves accions

El Parlament fa pinya amb els CDR

Imatge d'un tall de trànsit en una autopista pels CDR (Foto: @VidalAragones)

El ple del Parlament ha denunciat aquest dijous "la criminalització" de les accions dels CDR "per part de l'aparell de l'Estat espanyol". La proposta, presentada conjuntament per JxCat, ERC i la CUP, ha estat aprovada també amb el suport dels 'comuns'. Ciutadans, el PSC i el PP han votat en contra. 

El text conjunt, que ha estat aprovat amb 78 vots a favor i 57 en contra, condemna "la criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional" i defensa "la llibertat d'expressió, ideològica i de manifestació". La proposta també considera "legítimes" les mobilitzacions i ho emmarca dintre de la "desobediència civil pacífica, resistent i no violenta". 

La diputada de JxCat Mònica Sales, ha defensat les accions dels CDR i ha manifestat que "condemnem l'atac constant que reben els CDR, perquè volen posar de relleu una violència que no existeix en cap cas".

La proposta també ha comptat amb el suport de Catalunya en Comú-Podem. El diputat Joan Josep Nuet, ha assegurat que les accions dels CDR són "pacífiques i no violentes" i ha remarcat que "la democràcia no consisteix a empresonar al teu adversari polític". Nuet també ha denunciat que "als membres dels CDR se'ls està perseguint pel que diuen i pensen".

La diputada de Ciutadans, Sonia Sierra, ha condemnat "tot tipus de violència" i ha criticat que "els polítics independentistes han provocat la fractura social" durant la seva intervenció. "Nosaltres sabem què és que agredeixin els nostres regidors i diputats i sortir escortats del Parlament" ha afegit. 

El líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha criticat els CDR assenyalant que "no diré que els CDR són terrorisme, però sí que cometen actes violents" i ha rebutjat que se'ls titlli de "pacífics". "Qualsevol diria que estem parlant d'un moviment idíl·lic i que són persones inofensives" ha dit. 

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 pepe, andorra, 04/05/2018 - 12:23

no hace falta criminalizarles, lo hacen ellos sólitos. Lo bueno de esto es q ya entiendo pq dejan a los ocupas y demás ralea el campar a sus anchas, hacen con ellos lo mismo q hicieron con la FAI y la CNT, los usaran y cuando no les necesiten se los quitaran de encima o ellos les pasaran por encima, q también puede ser.

#5 Alejandro, Barcelona, 04/05/2018 - 12:01

Pues, vergüenza del CDR y vergüenza de Parlament. ¡¡Pobre Catalunya, quién te conoció respetada, brillante por luzo y, quién te ve ahora , desprestigiada, avergonzada, sin dignidad ni respeto, a donde te han llevado esta récua de fanáticos, prepotentes sin seso.

#5.1 Alejandro, Barcelona, 04/05/2018 - 14:04

Perdón òr el lapsus. Quise decir : por luz propia.

#4 Albert Escarré Puig, Barcelona, 03/05/2018 - 22:42

#3

Es vergonzoso!! que el pleno del Parlament ha denunciado " la criminalización de las acciones de los CDR, por parte del aparato del gobierno español. Las imágenes que todos hemos visto, ¡¡¡ qué vergúenza !!! Parlament: Cortar carreteras, autopistas , quemar cotenedores...son actos PACÍFICOS, DIALOGANTES...Para mí autónomo son unos hi

#2 Veciana, b, 03/05/2018 - 19:47

Dissolució dels mossos ja,un cos policial no pot estar en mans d´aquesta gent.

#1 Barretina a rosca, Black hole, 03/05/2018 - 19:21

Hoy y mañana toca varios publireportajes de las bondades de los CDR en TV3%, en CA'Terribas y en medios afines a la Manada indepe.

La "cuarta dimensión" de porqué hay manadas buenas y manadas malas empleando los mismos métodos.