Publicitat
Política · 18 de Desembre de 2018. 22:50h.

El Parlament intenta deixar els Mossos al marge del debat polític

La cambra catalana insta el Govern a apartar-los “de tota controvèrsia ideològica”

El Parlament intenta deixar els Mossos al marge del debat polític

Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra

El Parlament ha rebutjat la “instrumentalització” dels Mossos d’Esquadra en el debat polític. Així ho determina una moció del PSC, que insta al Govern a “rebutjar qualsevol intent d'instrumentalitzar els funcionaris i els agents del Cos de Mossos d'Esquadra”.

Aquest punt de la proposta ha rebut els suports de Ciutadans, JxCat, ERC, els Comuns i el PPC, mentre que la CUP hi ha votat en contra. El text també demana que la Policia de la Generalitat ha “de restar sempre al marge de tota controvèrsia ideològica i política i al servei de tota la ciutadania, dins dels marges establerts per l'ordenament jurídic democràtic en el seu conjunt”.

La moció, per altra banda, insta el Govern a “elaborar plans de xoc per començar a revertir la greu situació de mancances del Cos de Mossos d'Esquadra i del Cos de Bombers de Catalunya”, així com “dotar-los amb les corresponents partides econòmiques, garantint que aquest pla de xoc es realitzi com a màxim en dos anys i es comenci a treballar immediatament”.

La cambra catalana, a més, s’ha compromès a incrementar el preu de les hores extra dels Mossos i dels Bombers de Catalunya entre un 30 i 35%. Aquest punt, tanmateix, ha rebut el vot en contra de Junts per Catalunya i ERC, l’abstenció de la CUP, mentre que la resta de grups hi han votat a favor.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Chris, Lleida, 19/12/2018 - 09:36

Claro, por qué van a sacar a debate su talón de Aquiles? No tienen por sonde agarrarlo, como hicieron vetando la investigación sobre los Mossos. Este tema les puede fastidiar mucho “las cloacas de la consellería de interior son peores que las destapadas del gobierno central”. Menuda delícia de titular, no?