Política · 7 de Juny de 2012. 20:54h.

El Parlament investigarà les caixes catalanes

ICV-EUiA, ERC, C's i SI acorden la creació d'una comissió d'investigació

El Parlament investigarà les caixes catalanes

El ple del Parlament, en una foto d'arxiu

ICV-EUiA, ERC, Ciutadans i Solidaritat han arribat a un acord per reclamar la creació d'una comissió d'investigació sobre les caixes catalanes. Els quatre grups han aconseguit tancar una petició conjunta que obligarà a crear aquesta comissió perquè calien almenys tres grups per tirar-la endavant.

En un principi, l'acord reunia els ecosocialistes i el grup mixt, però posteriorment s'hi ha afegit Esquerra. Ara cal saber si el PSC també s'hi suma, tot i que ha anunciat que demà divendres farà la seva pròpia sol·licitud.

La portaveu d'Iniciativa, Dolors Camats, ha indicat al Twitter que "el Parlament de Catalunya tindrà comissió d'investigació sobre la mala actuació de bancs i caixes. Ho hem aconseguit".

En seu parlamentària, Camats ha assegurat que "si avui hi ha un interès públic, és saber què passa amb els diners de les entitats, saber què passa amb els diners públics que s'hi ha posat i què ha passat en la gestió d'aquestes caixes. I a més, la Generalitat té competències en caixes i en consum".

Per la seva banda, Alfons López Tena ha assenyalat que la comissió haurà d'abordar "la comercialització de preferents, els sous dels directius, les ajudes públiques que han rebut i la gestió que n'han fet d'aquestes, entre d'altres".

Albert Rivera, líder de Ciutadans, ha explicat que la comissió tindrà per objectiu "la supervisió de la gestió i les compareixences d'experts i implicats així com la supervisió de la venda de certs productes financers, que han incomplert la legislació vigent, com les participacions preferents".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Joel, Torello, 09/06/2012 - 00:01

I de que servirá? Perque surtin per la tele dient tonteries. De que serveixen aquistes comisiona? De res. Gastar temps i diners. Que actui la justicia ja. Catcaixa i penedes vergonyos.

#3 Nedland69, Roses, 08/06/2012 - 20:36

Juas juas juas un comissió d´investigació,investigar que ? aquests passaran unes bones estones a compte dels diners públics per no fer res,nomès fer-se la foto i prou,si tots els partits tenen deubtes amb les caixes i o bancs,sempre ho pot investigar el sindic de greuges aH no que esta de viatge ¡¡

#2 Kropotkin, Vic, 08/06/2012 - 13:09

¿Asi que Tripartit y CiU van a revisar a ver porqué les dieron creditos sin interés ni devolución prevista del capital? Jua, jua, jua,... Venga, venga... ¡Queremos saberlo todo! Jua, jua, jua,...

#1 Alex, Barna, 07/06/2012 - 23:13

CiU, PPC y PSC han quedado debidamente retratados en lo que a perseguir el fraude y el latrocinio de las cajas catalanas se refiere.