Publicitat
Política · 6 de Febrer de 2020. 10:06h.

El Parlament legalitza l'okupació

Els grans propietaris els hi hauran de donar lloguer social després d'ocupar el pis

El Parlament legalitza l'okupació

El Parlament ha aprovat, amb els vots de JxCat, ERC, Comuns i la CUP, el decret de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge, que obliga els grans propietaris de pisos a facilitar un lloguer social a qui porti més de mig any en la seva propietat sense pagar i acrediti necessitat. El PSC es va abstenir mentre que Ciutadans i PPC van votar en contra.

El decret inclou el lloguer social obligatori, de fins a set anys de durada, per a persones vulnerables a les que se'ls acabi el contracte de lloguer, estiguin afectades per processos de desnonaments o portin més de sis mesos ocupant un habitatge.

La Generalitat també podrà expropiar per la meitat del seu preu dels habitatges d'aquelles persones que tinguis més de quinze pisos i que aquests portin més de dos anys buits

El diputat de Ciutadans, Sergio Sanz, ha manifestat que "no ens sembla adequat que considerin com habitatge buit aquelles que hagin estat ocupades de forma il·legal, tot i que els seus propietaris hagin iniciat un procediment judicial per a la recuperació de la seva possessió. Per això hem portat aquest decret a el Consell de Garanties Estatutàries".

Per la seva banda, Santi Rodríguez, del PP, ha criticat que el decret "legitima l'ocupació sense títol, en el sentit que li dóna prioritats per davant d'aquelles persones que poden estar en llistes de serveis socials esperant un habitatge de lloguer, i el missatge que estan llançant és 'el que ocupi tindrà prioritat'".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Pau B., Barcelona, 07/02/2020 - 21:40

Esperad a que alguien se tome la justicia por su cuenta, con todo derecho, y veréis qué risas…

#6 Soloesmiopinion, Tabarnia, 06/02/2020 - 18:54

Si después de ver esta barbaridad, todavía hay alguien que vota a estos partidos, o a los acomplejaditos del PSC que no se han atrevido a votar en contra, es que la cosa ya no tiene solución, o esta pasa por una lobotomía colectiva.

#5 Veciana, Barcelona, 06/02/2020 - 15:12

Pues nada,epidemia de incendios y a cobrar el seguro,como en las fábricas del siglo XIX.

#4 mariaa, BCN, 06/02/2020 - 12:03

Brutal....BCN okupes i manteros...

#3 no soy nadie, barcelona, 06/02/2020 - 11:34

cuando creias que no podían cargarse más el país, vuelven a sorprenderme. Sospecho que es una simple medida populista para asegurarse el voto de una generación a la que PREVIAMENTE, han abandonado y ahora se les intenta recuperar, al tiempo que generan más conflicto para tapar todo lo demás. Da miedo irse de vacaciones dos semanas