Publicitat
Política · 6 d'Abril de 2021. 14:52h.

El Parlament no és cosa seva

Budó evita respondre quatre cops sobre l'afer Cuevillas per la "separació de poders"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha evitat respondre quatre preguntes consecutives sobre el relleu a la Mesa del Parlament després que l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas fos fulminat per la direcció del partit arran d'una entrevista a Vilaweb on va dir que no era partidari de tramitar propostes de resolució simbòliques.

El periodista Fidel Masreal, d'El Periódico, li ha demanat "la consideració" que li mereix la reflexió que va fer Cuevillas, però Budó ha al·legat que "des del Govern no opinarem sobre el que esdevé al Parlament". "La separació de poder és això, el legislatiu de l'executiu. Nosaltres com a Govern no hem d'interferir en els debats que es duen a terme al Parlament o la Mesa", ha afegit.

Tot seguit, el director d'e-notícies, Xavier Rius, li ha demanat una resposta més concreta perquè "vostès governen perquè són majoria al Parlament" i li ha preguntat com afecten les manifestacions de Cuevillas "al procés".

"Jo comparec aquí com a portaveu del Govern per explicar els acords que es prenen en els Consells Executius de cada dimarts, però en cap cas per entrar en valoracions del que està passant en altres cambres", ha reiterat Budó.

Malgrat les dues negatives de la consellera de la Presidència a contestar, el periodista Marcos Lamelas, d'El Confidencial, ha "seguit la línia del Fidel i del Xavier" i li ha demanat on es col·loca el Govern dintre del "debat estratègic" que ha plantejat Cuevillas.

La consellera de la Presidència no ha volgut entrar en "valoracions personals" i ha reivindicat "una altra vegada la separació de poders". "A mi em correspon parlar en nom del Govern d'allò que concerneix directament al Govern", ha conclòs.

La periodista de l'Ara Núria Orriols també li ha fet la mateixa pregunta a Budó i li ha recordat que "el Govern també té iniciativa legislativa" per promoure iniciatives relacionades amb l'autodeterminació, però Meritxell Budó ha al·legat que "al Govern en funcions no li pertoca dur a terme cap activitat legislativa" i ho ha deixat en mans dels "partits que estan negociant i en els nous membres del Govern".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Frank, Madrid, 06/04/2021 - 23:33

Que los ladrones del PP o el reyezuelo campechano estén en la calle mientras estas mujeres van a la cárcel es una muestra de la "democracia plena" que tenemos.

#5 Marcial, Santa Coloma, 06/04/2021 - 21:12

Nosotras del legislativo no tenemos ni idea, somos del ejecutivo sabes? del ejecutivo, altas ejecutivas, de 100.000 para arriba.

#4 Charly, Barcelona, 06/04/2021 - 17:36

La Buidor no decepciona nunca. Como decía Van Gaal, siempre negatifo, nunca positifo.

#3 Paco Aparicio, Barcelona, 06/04/2021 - 17:33

¿Me puede decir la hora?
Perdone,es que no fumo.

#2 joan, manresa, 06/04/2021 - 17:19

" Coll-Min ",17,10 h.--Penós..,aquesta persona segueix vivint en el seu mon..,está tincada dins la seva closca i només repeteix lo que es pot dir..,ens recorda posturas d'altres épocas.,Quina gran decepció ens a portat aquest independentisme.,amb personatges axis ,semblen sortits de " La Codorniz..". .,Sra Budó.,las preguntas son per contest