Publicitat
Política · 8 d'Agost de 2020. 16:06h.

El Parlament no gosa publicar la resolució contra la Monarquia

Torra avisa als funcionaris que "fins aquí podíem arribar"

El Parlament no gosa publicar la resolució contra la Monarquia

Roger Torrent, en una foto d'arxiu

El Parlament de Catalunya encara no ha publicat al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) la resolució contra la Monarquia aprovada a la sessió plenària d'aquest divendres amb el suport de JxCat, ERC i la CUP. La moció declarava que "Catalunya és republicana" i que "la nissaga dels Borbons ha estat una calamitat històrica per a Catalunya".

Els lletrats del Parlament ja van advertir a la Mesa que algunes de les propostes de la resolució que s'aprovarien podrien comportar conseqüències penals si fossin publicades al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya en considerar que hi ha aspectes inconstitucionals.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit en una piulada que "cap funcionari no pot decidir si es publica o no una resolució votada pel ple". "El ple del Parlament és sobirà. Cap funcionari no pot decidir si es publica o no una resolució votada pel Ple. Vaja, fins aquí podíem arribar" ha escrit.

dodoa.jpg

El Parlament va aprovar aquest divendres al vespre una moció que declara que "Catalunya és republicana" i que "la nissaga dels Borbons ha estat una calamitat històrica per a Catalunya". El text també afirma que Catalunya "no reconeix ni vol tenir cap rei".

La moció, presentada per JxCat, ERC i la CUP manifesta que "la nissaga dels Borbons ha estat una calamitat històrica per a Catalunya, i específicament, que Joan Carles de Borbó va acceptar la successió del general Franco Jurant fidelitat als principis del seu règim".

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#54 Cristofol, Barcelona, 10/08/2020 - 08:20

Cal felicitar al responsable de seleccionar les fotos a e-noticies, ha estat acertadissim en mostrar la foto d aquest milhomes que no te ofici i desde l'adolescencia que viu dels impostos dels contribuents, mostrant la seva vanitat i xuleria amb un posat de superbia propi d'un trist ignorant. Aquest abans de perdre el lloc renegarà de sa mare.

#53 Galba, Barcelona, 10/08/2020 - 05:55

A Torra y cia les encanta disparar con "polvora de rey".

#52 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/08/2020 - 02:03

"Q vANC @Qvancells 8 agosto

Nosaltres en un apartament de platja hem trobat TOTS els canals de TV en català desintonitzats @tv3cat @324cat @canal_33 @esport3 inclosos @8tvcat i les ràdios @rac105 @CatalunyaRadio @rac1 etc. Ho he hagut de resintonitzar tots"

Si ni amb aixo es decideixen d´una vegada a donar la estocada definitiva jo ja no se

#51 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/08/2020 - 18:18

Algu creu de debo que el Langostino Torrent® posara en risc aquesta vida de princep saudi que els cagundeuquimvaparir® li han regalat per tonar a servir carajillus i boquerones en vinagre al bar del papá ?

Aquesta gent son com els escarabats. Nomes l´enegria nuclear pot acabar amb ells i encara no esta del tot demostrat pero la trena els ha fet t

#50 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/08/2020 - 18:10

Algu creude debo que el Langostino Torrent® posara en risc aquesta vida de princep saudi que els cagundeuquimvaparir® li han regalat per tonar a servir carajillus i boquerones en vinagre al bar del papá ?

Aquesta gent son com els escarabats. Nomes l´enegria nuclear pot acabar amb ells i encara no esta del tot demostrat pero la trena els ha fet to