Publicitat
Política · 12 d'Abril de 2013. 09:38h.

El Parlament no ha aprovat cap llei en la legislatura actual

En aquest darrer Ple, la Cambra ha donat “ple suport” a l’any internacional de l’estadística

El Parlament no ha aprovat cap llei en la legislatura actual

Un moment del ple d'aquesta setmana

Una de les iniciatives votades aquesta setmana al Ple del Parlament, que ha derivat en un acord per crear una comissió d’estudi del ‘fracking’ però el rebuig per redactar una llei que el prohibeixi, resumeix l’activitat del Parlament, que en aquesta desena legislatura no ha aprovat cap llei.

Des que el dilluns 17 de desembre de 2012 va tenir lloc la sessió constitutiva de la X legislatura, convocada per l’aleshores president de la Generalitat en funcions, i fins avui, la cambra legislativa catalana ha celebrat 8 sessions plenàries que no han acabat amb la culminació de cap iniciativa legislativa.En aquest període, l’hemicicle ha sumat unes 62 hores de debats, entre els projectes de llei presentats, els sis decrets llei convalidats, les 28 preguntes orals fetes al president Mas o les dues declaracions institucionals.A punt de complir-se els quatre mesos de legislatura, hi ha tres projectes de llei i vint-i-set proposicions legislatives entrades al Palau de la Ciutadella.

Tot i no ser suficient per garantir la llum verda, la majoria parlamentària de CiU gairebé assegura que s’acabi realitzant la modificació del Codi de Consum de Catalunya per millorar la protecció de les persones en l’àmbit dels crèdits i els préstecs hipotecaris.

Les altres dues iniciatives són la futura llei d’accessibilitat i l’impost sobre els dipòsits de les entitats de crèdit.

El Ple d’aquesta setmana ha durat un dia i mig. Unes quinze hores de sessió que han servit perquè, a part del ‘fracking’, la Cambra hagi rebutjat -amb els vots de CiU, ERC i PSC- la creació d’una comissió d’investigació pels casos d’espionatge i hagi donat “ple suport” a la celebració de l’any internacional de l’estadística.

També s'ha donat el vistiplau a les mocions per garantir el pressupost dels mitjans de comunicació públics, donar suport als afectats per Expedients de Regulació d’Ocupació i modificar l’impost de successions. Caldrà esperar l’acció de Govern per constatar el compliment d’aquestes tres mocions aprovades.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 pep, manresa, 12/04/2013 - 15:29

És que si fessim un concurs de ganduls entre Rajoy i l'Arturu em penso que l'hauríem de ressoldre a penalties (llençats pel Bàrcenas i indistament qualsevol dels Pujol, avi, pare, fills, nores, o la del monyo).

#6 joan, barcelona, 12/04/2013 - 15:06

la feina d'un parlament es mesura segons la quantitat de lleis que aprova???

#6.1 Joana, Lleida, 12/04/2013 - 15:31

No, tens raó, es mesura per la quantitat de vegades que una bona part dels seus components fica la ma al calaix.

#5 Bianor, La Patria de Prim, 12/04/2013 - 13:27

Vagos , corruptos e incompetentes....

#4 susy, Salt, 12/04/2013 - 10:57

Colla de vagos. Només serveixen per escalfar cadires i parlar de consultes i independencies.

#3 Francesc777, Barcelona, 12/04/2013 - 10:36

Doncs gairebé millor aixi. Moltes lleis deriven en regulacions i per tant en més burocràcia feixuga de les administracions. El que s'hauria de fer es simplificar lleis, sobretot en matèria econòmica.