Publicitat
Política · 16 d'Abril de 2013. 13:52h.

El Parlament planta cara al Govern espanyol

La Mesa demana al Constitucional que no admeti el recurs contra la declaració de sobirania

El Parlament planta cara al Govern espanyol

De Gispert, atenent els mitjans de comunicació

La Mesa del Parlament ha acordat per majoria demanar al Tribunal Constitucional (TC) que no admeti a tràmit el recurs presentat pel Govern contra la declaració de sobirania que va aprovar la Cambra catalana el 23 de gener amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i un diputat de la CUP.

A més, també ha decidit contestar al TC que "són vigents" tant la resolució 17/X, del 13 de març, sobre la iniciació d'un diàleg amb el govern espanyol per fer possible la celebració d'una consulta sobre el dret de decidir, com la resolució 5/X, del 23 de gener, per la qual s'aprova la declaració de sobirania i del dret de decidir del poble de Catalunya, i que, per tant, "no es contradiuen ni es substitueixen", segons que ha informat la presidenta, Núria de Gispert.

La mesa, per majoria, així ho ha acordat aquest matí en resposta a la providència dictada pel TC, amb data del 9 d'abril, en què demanava al Parlament que, en un termini improrrogable de deu dies, li fes saber si la resolució del 13 de març "substitueix íntegrament" la resolució del 23 de gener.

Aquesta providència es dicta en el marc del procediment d'impugnació de disposicions autonòmiques promogut pel govern de l'estat contra la declaració de sobirania i del dret de decidir, que el TC encara no ha decidit si admetrà a tràmit.

El màxim òrgan rector del Parlament ha avalat avui l'informe encarregat als serveis jurídics de la cambra, que també conclou que la resolució del 13 de març, "és una resolució autònoma", sens perjudici que coincideixi parcialment amb la resolució del 23 de gener, de la qual es pot considerar "complementària".

Per tant, la declaració de sobirania "continua tenint plens efectes" com a resolució aprovada pel Parlament en exercici de la seva funció d'impuls de l'acció política i de govern i "no es pot considerar substituïda ni modificada" per la resolució de març, la qual "no conté cap element que permeti concloure que contradiu o té la voluntat de deixar sense efecte o modificar" el contingut de la resolució sobre la declaració de sobirania, la qual cosa també es desprèn del debat que va tenir lloc al ple del Parlament el 13 de març.

El Parlament considera que cal aprofitar la providència dictada pel TC per obrir el debat processal previ a l'admissió a tràmit de la impugnació instada pel govern espanyol, amb la finalitat d'obtenir una declaració d'inadmissió i arxivament de les actuacions, sense entrar a discutir el fons de la qüestió.

Així doncs, el Parlament aprofitarà la resposta a la providència del TC per oposar-se a l'admissió a tràmit de la impugnació del govern espanyol a la resolució sobre la declaració de sobirania.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 JOSEP , CARDEDEU, 16/04/2013 - 18:40

Olantar Cara al Govern Espanyol de Veritat . Passaria primer per TRENCAR TOTS ELS PACTES C.I.U. I P.P. que tenen fet els de C.I.U. a tot Catalunya trencar relacions amb els trencar lligams tan forts i no els trencan pas he falsos no planten cara fam comedia com sempre son bons amics

#3 BEJOTA, BCN, 16/04/2013 - 17:45

Barcelona.- "Si Cataluña continúa por la vía de declararse independiente, trasladaríamos nuestra sede a Madrid", ha afirmado Ludger Fretzen, el presidente de Volkswagen-Audi España, que ha desvelado que ya ha celebrado varias reuniones en las que ha tratado este conflicto.

#2 joan, manresa, 16/04/2013 - 16:51

El Casal,16,45 h.--Es lo que sol passar quant ....," quién con niños se acuesta...,cagao se levanta.."La petició que varen fer els socialistas i que tutom si va ajupir porta are a aquestas situacions.¡¡ Quin País més desgraciat...!!! Are tenim dugues declaracions,una correcte i l'altre descafaina

#1 Kropotkin, Vic, 16/04/2013 - 15:36

Los AVE a Huesca,C.Real,Cuenca?(1 persona/día) son imprescindibles. Un AVE Valencia-BCN (Euromed llenos) sería una concesión al nazionalismo... juas, juas.....mejor hundidos