Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2020. 20:22h.

El Parlament prohibeix per llei apujar els preus dels lloguers

Els quatre diputats del PDECAT han votat en contra

El Parlament prohibeix per llei apujar els preus dels lloguers

El Parlament ha aprovat la llei per limitar el preu dels lloguers aquest dimecres a la tarda. La Cambra ha aprovat el text amb els vots a favor de Junts per Catalunya -exceptuant quatre diputats del PDECAT-, ERC, els Comuns i la CUP i els vots en contra de Ciutadans, PSC i PP. No hi ha hagut cap abstenció. El text ha prosperat amb 71 vots a favor i 63 en contra.

La proposició de llei s'endinsa en el si de la relació contractual entre el llogater i el propietari i estableix que cap contracte de lloguer podrà superar el preu de l'anterior. Aquesta llei serà d'aplicació a més de 60 municipis de més de 20 mil habitants amb un mercat tensionat.

El Consell de Garanties Estatutàries ja va emetre un dictamen contra la llei que regula i fixa límits en els lloguers que ara ha aprovat el Parlament de Catalunya. L'organisme va considerar que nombrosos articles i disposicions no s'ajustaven a l'Estatut ni a la Constitució i interferia competencialment amb el Govern espanyol.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#9 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 10/09/2020 - 15:03

Curiosamente el Parlament no prohíbe que Torra se suba el sueldazo y la pensionaza cuando le viene en gana

#8 EduardR, BCN, 10/09/2020 - 10:48

Poner puertas al campo... Si quieren solucionar el problema de vivienda, que hagan un parque público de alquiler... pero claro, entonces los ayuntamientos y resto de administraciones no trincarian pasta de la compra y venta de viviendas... Quieren hacer que el sector privado pague una vez más la fiesta de la NO GESTION del sector público.

#7 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 10/09/2020 - 10:45

es una norma que nace muerta pero nos da pistas de cómo sería la republiqueta: un estado totalitario excluido del libre mercado, las organizaciones europeas y los derechos civiles

#6 Blop, Bcn, 10/09/2020 - 10:43

Això significa menys benefici i consequentment meny pissos en lloguer per part dels llogaters. Menys pissos = Pujades de preu. Aixó ja s'ha probat a altres ciutats amb resultats molt dolents. El govern dels millors i tal..

#5 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla destroza cerebros..., 10/09/2020 - 09:44

Pues nada, supongo que los "caseros..." dejaran de votar a esta colla "d'esventats" ¿o no...?

Por cierto, en vez de esta bazofia bolivariana se les podía haber ocurrido ayudar a los inquilinos que están en necesidad... revisando caso por caso y controlando las ayudas.
Pero es imposible... el "irresponsable" es el Mojamé desaparecido.