Publicitat
Política · 13 de Juny de 2018. 17:45h.

El Parlament ‘protegeix’ els consellers d’Interior

Cap titular del Departament a la comissió dels atemptats gihadistes

El Parlament ‘protegeix’ els consellers d’Interior

Joaquim Forn, amb la cúpula dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu

La comissió d’investigació parlamentaria sobre els atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils ha aprovat aquest dimecres el seu pla de treball, que inclou més d’un centenar de compareixents entre testimonis, experts i responsables polítics.

Els grups parlamentaris han proposat, entre d’altres, l’exministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, l’excap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; o l’exvicepresidenta espanyola, Soraya Sánez de Santamaría. En canvi,la comissió ha rebutjat citar el llavors conseller d’Interior, Joaquim Forn -que és la presó d’Estremera-, ni tampoc el seu antecessor en la cartera, Jordi Jané.

També s’ha aprovat la compareixença dels exministres d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis i José Manuel Margallo; l’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; el cap dels Mossos, Ferran López; així com els caps de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, Sebastián Trapote i Ángel Gozalo, respectivament.

La comissió té com a objectiu “l’anàlisi i la investigació dels atemptats dels dies 17 i 18 d'agost de 2017, les seves causes, els antecedents, les implicacions, la participació, la perpetració i les conseqüències”, segons informa el Parlament en una nota.

També estudiarà “les diferents línies d'investigació realitzades pels cossos de seguretat i d'intel·ligència, tant de l'estat espanyol com de l'àmbit internacional; analitzarà el context geopolític internacional i les lògiques de guerra global, els mecanismes institucionals de resposta als atemptats i l'actuació del sistema educatiu pel que fa als autors dels atemptats i el seu entorn”.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat