Publicitat
Política · 9 d'Octubre de 2018. 20:13h.

El Parlament rebutja ara l’autodeterminació

La CUP perd una proposició que reconeix “la realitat del conjunt dels territoris dels Països Catalans”

El Parlament rebutja ara l’autodeterminació

Concentrats a Arc de Triomf el dia que Puigdemont va proclamar la República per deixar-la, tot seguit, en suspens

El Parlament ha rebutjat aquest dimarts una proposta de resolució de la CUP que insta el Govern a “afirmar el dret imprescindible i inalienable de Catalunya a l’autodeterminació”. La iniciativa no ha prosperat perquè el sobiranisme ha perdut la majoria absoluta, ja que no s’han comptabilitzat el vot dels quatre diputats de JxCat processats.

El text ha rebut el suport dels 65 diputats de Junts per Catalunya, ERC i la CUP, però n’ha rebut els mateixos en contra per part de l’oposició. El reglament de la cambra catalana estableix que en cas d’empat s’ha de votar la proposta dues vegades més, però si la situació persisteix -com ha passat- la votació decau i es dóna per perduda.

La CUP també demanava a l’Executiu de Torra “reconèixer la realitat del conjunt dels territoris dels Països Catalans, formats per Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i Pitiüses, la Catalunya del Nord i les comarques catalanoparlants de la Franja de Ponent”; així com acceptar l’Aran “com a realitat nacional diferenciada” amb “dret a l’autodeterminació”.

Un altre punt de la proposta reafirmava la validesa “de totes les disposicions aprovades” al Parlament per exercir l’autodeterminació, així com “la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república”. La CUP també demanava “solidaritzar-se amb tots els diputats i diputades que per haver facilitat el tràmit i aprovació d’aquestes disposicions han estat objecte de persecució política i judicial”.

Las proposta, a més, condemnava “totes les accions dutes a terme per l’Estat espanyol per tractar d’impedir el referèndum del dia 1 d’octubre de 2017, incloent la violència policial contra les persones presents als col·legis electorals”.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#28 madrenas, Girona, 10/10/2018 - 11:52

Nooooo, una altre vegada noooooo !!!!!!!!

#27 agarraos de lo que os viene, El Masnou, 10/10/2018 - 10:29

manifestaciones cada 11 de Septiembre, concentraciones a todas horas, cadenas humanas, botifarradas, referéndums con miles i miles de heridos, cajas solidarias a toda hora, espectáculos ridículos en las calles, kilos y kilos de plástico amarillo en forma de lacitos, funciones de circo internacionales, etc, etc y total, ¿para qué?

#27.1 Jordi, Barcelona, 10/10/2018 - 11:31

Per què a tothom li quedi clar que en l'Espanya actual els unics bons espanyols són els castellans, i per deixar clar que el Gobierno de España no governa per als espanyols independentistes, mentre el Govern Català es veu que sí que té obligació de governar per a tots.

#26 CMR, Tabarnia, 10/10/2018 - 09:54

He buscado info de la fan de Puchimont de la foto, pero no he encontrado nada, salvo que las instantáneas las realizó Iván Alvarado, fotógrafo de Reuters.

Sería interesante saber qué opina esta señora de su status de meme tabarnés.

#25 Capit@n España, Purgandus Pópulus !!!, 10/10/2018 - 09:27

Nunca se ha retratado tan bien la estu.pidez y el borreguismo como en las 2 fotos que acompañan el artículo.

#25.1 Kurwenal, Barcelona, 10/10/2018 - 11:40

Ja ja ja. Que graciós. Si algun dia et pares a pensar el que suposa seguir formant part d'Espanya, per a la teva butxaca, principalment, potser se't quedarà a tu aquesta cara.

#25.2 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 10/10/2018 - 15:24

Lo que nos roba la Catalunya , profunda analfabeta y clientelar a la Tabarnia productiva eso si que es un robo. Entre los vivendelconte, la burguesìa esquilmadora y los carlochulitos . No duran ni un simple.155. Visca Tabarnia Lliure!!!!! Ni un euro a las.diputaciones para el pijoagro. Compro un requesòn de Murcia que gana al Matò tractoriano...

#25.3 Capit@n España, Me ca.go en vuestra independencia de caciques, 10/10/2018 - 16:09

#25.1

Univerisades semivacias en la Cataluña Central, polideportivos en pueblos de menos de 1000 habitantes, 10 estaciones de esquí deficitarias adquiridas por la Generalitat para tener voto cautivo, los políticos que más cobran del estado..Mientas recortes sanitarios, niños en barracones, farmacias sin pagar. BCN os alimenta: Vagos, perros !!!

#24 Aclaración, Barcelona, 10/10/2018 - 09:12

Esta foto me continua provocando carcajadas de risa.