Publicitat
Política · 30 de Gener de 2014. 13:59h.

El Parlament rebutja el Lapao

La cambra catalana reivindica la unitat de la llengua

El Parlament rebutja el Lapao

Imatge del Parlament

La comissió de Cultura del Parlament ha aprovat dues propostes de resolució sobre la unitat de la llengua i el rebuig a la Llei d'ús, protecció i promoció de les llengües i modalitats pròpies de l'Aragó que considera el català llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental (Lapao).

Així, la Cambra catalana expressa el seu rebutjat a totes aquelles denominacions impròpies de la llengua catalana que "atemptin contra la unitat de llengua i que no responguin als criteris científics, filològics i acadèmics establerts internacionalment, ni noms històrics, tradicionals o locals reconeguts com expressions o modalitats territorials de la mateixa llengua catalana".

La proposta també insta el Govern d'Aragó que consideri el català com "patrimoni aragonès i comú" als altres territoris del domini lingüístic català -Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Franja de Ponent, Catalunya Nord, Andorra, l'Alguer i el Carxe- , a més de demanar que reconegui l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) com a autoritat filològica del català per elaborar regulacions i normatives que impulsin el català a l'Aragó.

Publicitat
Publicitat

97 Comentaris

Publicitat
#57 BEJOTA, bcn, 31/01/2014 - 20:35

CAL INTERPRETAR AIXÓ PERQUE ÉS MOLT SENZILL: CATALUNYA FORA D'ALTRES TERRITORIS COM LA FRANJA , VALENCIA I LES ILLES.

#56 Rafel Climent i Brossa, Rubí (NACIÓ CATALANA), 31/01/2014 - 17:26

El que també he pogut llegir és que, dissortadament, encara queda molta gent de "La una, grande y libre" de nefasta memòria . També anomenats feixistes, Franquistes o el nom més indicat: fills de pu........

#55 Rafel Climent i Brossa, Rubí (Nació Catalana), 31/01/2014 - 17:19

L'únic dialecte que es parla a una zona de Catalunya, és a la Valh d'Aran, on tothom, amb un mínim de cultura, sap que és l'Aranès = dialecte de l'OCCITÀ. Pel que llegeixo aquí, molta gent es pensa tenir una gran cultura !!

#54 Consultor, Molins, 31/01/2014 - 13:33

El imperialismo catalán no tiene límites!!!

Porque no se cuidan de su casa y dejan las de los dmás en paz, pandilla de inutiles, otras leyes son las que tienen que hacer y censurar!!!

#53 Rafel Climent i Brossa, Rubí (NACIÓ CATALANA), 31/01/2014 - 13:12

Mireu, jo he estat a la ciutat de València, a Castelló, a Maó, etc. A tot arreu he parlat català i tothom m'ha entès i tothom m'ha parlat la seva llengua i també ho he entès.
En canvi, he anat a Saragosa, a Madriz, etc.etc. i la contestació, sempre ha estat la mateixa: "hable español"