Publicitat
Política · 21 de Novembre de 2018. 22:26h.

El Parlament rebutja la neutralitat dels espais públics

Amb els vots en contra de JxCat, ERC, PSC, Comuns i la CUP

El Parlament rebutja la neutralitat dels espais públics

Imatge de llaços grocs

El Parlament de Catalunya ha rebutjat les proposicions de llei de C's i PP sobre la neutralitat als espais públics. La proposició de garantiment de la neutralitat institucional a l'espai públic i a les institucions públiques catalanes presentada per Ciutadans i de l'ús de símbols a les institucions i la neutralitat dels espais públics presentada pel Partit Popular han estat refusades en ser aprovades les esmenes a la totalitat de JxCat i ERC, amb els vots a favor del PSC, Comuns i la CUP.

La diputada popular Andrea Levy ha defensat la proposició de llei dels populars afirmant que serviria per aturar el que ha considerat una "imposició" i "intimidació" del "totalitarisme estètic als carrers, les places, les platges i els edificis públics" en referència a la presència de llaços grocs.

El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha manifestat que els llaços grocs "s'imposen també als treballadors de les conselleries, pensin allò que pensin" i ha criticat que els independentistes "no volen renunciar a la força que suposa fer-se propietari dels espais públics, es fan amos dels balcons i les façanes".

La diputada d'ERC, Jenn Díaz ha criticat que, amb la presentació d'aquestes dues proposicions de llei, es pretén "coartar tota forma de llibertat" i ha denunciat que volen neutralitat al carrer però, en canvi, no els preocupi la simbologia i nomenclatura franquista a l'espai públic. "Tot això no es resol amb una proposició de llei, sinó amb una urna, una papereta i una pregunta", ha manifestat Díaz, recalcant que "quan no hi hagi homes i dones declarant per delictes que no han comès, el groc desapareixerà de les façanes i els balcons".

Per la seva part, el diputat del PSC Ferran Pedret, ha considerat que els populars havien presentat la proposició per poder retreure als socialistes que s'alineïn amb els independentistes. Tot i que s'ha mostrat contrari a la politització de les administracions, ha afirmat que preval el dret individual de les persones que hi treballen.

La diputada de Junts per Catalunya Anna Geli ha criticat les proposicions presentades per populars i C's i ha afirmat que "es comença regulant el llaç groc i s'acaba prohibint la democràcia". Geli ha dit que els llaços grocs aniran apareixent "fins que no s'acabi amb la farsa política judicial".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 Sergi, Barcelona, 22/11/2018 - 13:44

Y por eso el PSC esta como esta, si pero no, no pero si, a favor pero en contra, en contra pero a favor y asi piensan ir tirando, luego se sorprenden de que cada vez los vote menos gente.

#9 botifler1914, Sinitaca, 22/11/2018 - 10:45

PSC siempre tan ambiguo, tan ambidesxtro.
Sois parte del problema, no la solución.

#8 Pepón, Bcn, 22/11/2018 - 09:25

El PSC retratado otra vez. Es imposible votar a esta gente. Son muletas de los nacionalcatalanistas y máximos responsables de la "nacionalización" de cataluña.

#7 Pepón, Bcn, 22/11/2018 - 09:24

Los demócratas de verdad respetan los lugares públicos salvo en campaña electoral que está precisamente para eso. Los totalitarios son muy amigos de inundarlo todo con sus mensajes políticos. Lenin, Franco o Companys hasta en la sopa.

#6 Papitu, Bcn, 22/11/2018 - 07:41

La Jennifer ara es diu Jenn, pobre noia, quins complexes deu tenir!

#6.1 N. Gutiérrez, El Prat de Llobregat, 22/11/2018 - 09:01

¿Psicológicos? ¿Físicos? ¿Tísicos? ¿Sexuales? Yo respondo aquí pero porque quiero.
Nada tiene que ver con el que inicio o la que inició el hilo.
Eso lo dejo meridianamente claro.
Aprovecho a decir que la cartera de servicios de la Seguridad Social es la que es por culpa de muchos de los que dirigen, a veces mandan, otras influyen y sus comp