Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2012. 18:17h.

El Parlament reclama 9.000 milions en infraestructures

Insta al Govern a exigir a Madrid un calendari d'inversions

El Parlament reclama 9.000 milions en infraestructures

La ministra de Foment, Ana Pastor, en una foto d'arxiu

El ple del Parlament ha instat el Govern a exigir un calendari per invertir els 5.748 milions d'euros que la ministra de Foment, Ana Pastor, ha reconegut que "estaven compromesos en infraestructures ferroviàries" i els 3.648 pendents de la xarxa de Rodalies de Renfe.

La moció d'ERC sobre infraestructures manifesta que "el dèficit històric d’inversions en infraestructures de l’estat a Catalunya és un impediment de primer ordre per a l’economia” del Principat. Aquest punt, així com el de la participació determinant de les institucions catalanes en la gestió de les infraestructures, s’ha aprovat amb els vots de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC, SI i Laporta, i amb els vots en contra del PPC i C’s, tot i que aquest subgrup també s’ha abstingut en altres punts.

El Parlament també ha reclamat al Govern que segueixi negociant amb l'executiu de l'Estat la transferència de ports qualificats d'interès general, a redefinir el pla director d'infraestructures 2009-18 o a reclamar els accessos ferroviaris i viaris al Port de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Vicenç, Badalona, 26/02/2012 - 08:02

Anem llestos ,si des de Madrid ens han de solucionar les misèries de les nostres xarxes de comunicacions terrestres. El PP s'enfot d'aquestes mocions que sols els fan pesigolles.

#1 Jaume, Navàs (El Bages), 23/02/2012 - 18:48

El camaleònic PSC hi ha votat a favor perquè el PSOE no mana a Madrid. Ara bé, tot i que el PSOE no mana a Madrid, al Congrés votarien amb el PSOE i el PP en sentit contrari al vot del Parlament. El PSC és pura i dura esquizofrènia.