Publicitat
Política · 29 de Gener de 2014. 13:24h.

El Parlament reconeix l’estelada

"Representa un anhel i una reivindicació democràtica, legítima, legal i no violenta"

El Parlament reconeix l’estelada

Estelades al Camp Nou, en una foto d'arxiu

"El Parlament reconeix l'estelada com a símbol que representa un anhel i una reivindicació democràtica, legítima i no violenta". Així comença la resolució presentada per ERC a la Comissió d'Afers Institucionals i aprovada amb el suport de CiU, PSC -al introduir-se la seva esmena- i ICV-EUiA. El PP i Ciutadans s'hi han oposat.

La proposta aprovada insta el Govern, concretament el Departament d’Interior, a fer les gestions davant l’Estat "per garantir que els aficionats catalans no siguin impedits ni sancionats pel fet d'exhibir estelades en altres camps de futbol de l'estat".

El text insta l'Executiu espanyol a "investigar i prendre les mesures corresponents en aquells casos en què la policia espanyola ha prohibit l'exhibició de l'estelada en esdeveniments esportius, perquè no es torni a repetir".

L’únic punt que ha estat aprovat per unanimitat dels grups parlamentaris, és a dir amb el suport d’ERC, CIU, PSC, PP, ICV i C’s, és el que condemna les manifestacions que enalteixen la violència, el racisme, la xenofòbia i els totalitarismes antidemocràtics.

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#51 Estelades al balcó, fins a l'alliberació, 30/01/2014 - 17:09

Que ningú deixi l'estelada al calaix ! Lluim-les! Que la gent de fora ho vegi .

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades i senyeres.

ESTELADES AL BALCÓ FINS A L'ALLIBERACIÓ!

#51.1 BEJOTA, BCN, 30/01/2014 - 20:24

DE MOMENT, UNA PER COMUNITAT.

#50 Calimero, Barcelona, 30/01/2014 - 15:05

Vaya. Que rapidos... en dos años dos hitos, reincorporar el impuesto de suseciones y ahora la banderita cubana... woow estamos en el eje internacional con semejantes medidas de vanguardia.

#49 BEJOTA, BCN, 30/01/2014 - 13:40

El president de la patronal CEOE, Juan Rosell, ha tornat a deixar clara aquest divendres la posició dels empresaris que representa davant el desafiament independentista d'Artur Mas: "millor junts".

#48 Senyeres amb l'estel de llibertat, a pobles i ciutats, 30/01/2014 - 13:28

Financial Times: 'El que fa bullir la sang d'un nacionalista espanyol no és un minaret, sinó una estelada'

Un article de Tobias Buck assegura que la dreta espanyola està 'molt més obsessionada' amb la independència de Catalunya que amb la immigració.

ESTELADES AL BALCÓ FINS A L'ALLIBERACIÓ

#48.1 DaniD, Barcelona (Tabarnia), 30/01/2014 - 14:59

Després de veure mesures com aquesta, quan alguns comentaristes parlen de nacionalisme espanyol, buf, és un joc de nens comparat amb tota aquesta maquinària nacionalista-secessionista.

Estrellats? No, gràcies.

A Tabarnia estem per la convivència:

facebook.com/bcnisnotcat

#47 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 30/01/2014 - 11:59

Llama la atención que Sudán del Sur tenga una bandera muy parecida a la estelada que enarbolan Mas y su tropa. Es posible que haya más cosas similares. Si no es así, las habrá en el futuro de Catalunya. A no ser que los CIUDADANOS sensatos cojan las riendas y lo eviten.

#47.1 lluigi, BCN, 30/01/2014 - 18:53

Li ha vist semblança a la de Sudan i no a la dels Estats Units?? per qui treballes pistrafilla ???