Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2016. 21:53h.

El Parlament tira endavant els Pressupostos malgrat l'advertiment dels lletrats

La Mesa rebutja les peticions de C’s, PSC i PP per reconsiderar la seva tramitació

El Parlament tira endavant els Pressupostos malgrat l'advertiment dels lletrats

Reunió de la Mesa del Parlament

La Mesa del Parlament ha decidit continuar amb la tramitació del projecte de Pressupostos pel 2017, malgrat que els lletrats de la cambra havien alertat que podrien ser inconstitucionals. Els lletrats creuen que poden contravenir el TC, ja que en el projecte s’inclou una disposició addicional que permet al Govern català destinar una partida al referèndum.

Junts pel Sí ha fet prevaldre la majoria que té a la Mesa, i aquesta ha decidit desestimar les peticions que havien fet C’s, el PSC i el PP perquè es reconsiderés la tramitació del projecte de pressupostos presentat aquesta setmana. Ciutadans, per exemple, va anunciar que demanaria la reconsideració després d’escoltar l’opinió dels lletrats.

Els comptes per l’any que ve continuen doncs la seva tramitació. Està previst que el proper 20 de desembre, el ple celebri el debat a la totalitat dels comptes.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#3 Josep Pi, Vic, 02/12/2016 - 07:09

Tot règim nacionalista i d'ultradreta com el que estan configurant JxS i la CUP busca establir la nació per sobre de les persones -encara que sigui amb el 47,5% dels vots. Per ells, trencar amb la legalitat democràtica és un pas lògic per construir la seva nació. Sense sorpreses

#3.1 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 02/12/2016 - 12:24

Legalitat democràtica? Envair una nació i imposar la legalitat de Castella és democràtic? La constitució castellana és una font de conflicte, no una font del dret per a les nacions sense estat de la Península. Una nació, una constitució.

#3.2 pepe.-., andorra, 02/12/2016 - 19:32

Si fuera castellana, no habria dos castillas, cantabria y la rioja, asi q tu argumento es ilogico. Los chistes de invasiones y demas argumentos falsos y de propaganda, estan bien para sectarios fanaticos, pero a la q te pongas investigar seriamente, ves q es mas falso q la sonrisa de un politico.

#3.3 pepe.-., andorra, 02/12/2016 - 19:36

Y exactamente cuando invadio esa cosa de Castilla al principado de Cataluña? pq oyes, q miro y remiro y no lo veo por ningun sitio. ¿Te refieres al compromiso de Caspe? ¿A la guerra civil por la sucesion a la muerte de Carlos II de Habsburgo? De propaganda mucho, de historia, nada.

#2 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 02/12/2016 - 00:19

Les nacions que volen (torna) a ser lliures han de tirar pel dret. No es poden fer truites sense trencar ous, ni ací ni a la Xina Popular.

#2.1 pepe.-., andorra, 02/12/2016 - 19:34

pues mira, creo q Barcelona deberia ser una nacion, lo q pasa q a mi no me subvencionan las oligarquias de Madrid para distraer al personal....Q frase mas buena, es mas falso q un argumento de jordi perpiñan... Y lo bueno, es q se puede demostrar empiricamente.

#2.2 Tirar pel dret, Bcn, 02/12/2016 - 21:36

Si tirar pel dret consisteix en manifestacions, pancartes, banderetes i declaracions, sens dubte no n'hi haurà prou. Ara, si els que volen tirar pel dret estan decidits a jogar-se el físic ja és altra cosa. No sembla que la deriva ni les noves incorporacions a la "causa" siguin per llançar coëts,

#1 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 01/12/2016 - 23:26

Es la Sindrome de la Bicicleta.

L´unica opcio que ja els hi queda es allargar.ho ad infinitum esperant una solucio taumaturgica a aquesta miserable i fallida operacio de patada endavant parida per uns ronis i mesquins amb l´unic objectiu de salvar to