Publicitat
Política · 6 de Juliol de 2012. 15:00h.

El Parlament votarà la retirada dels títols catalans al Rei

Solidaritat i Esquerra prsesenten una proposta de resolució

El Parlament votarà la retirada dels títols catalans al Rei

El Rei, en una imatge d'arxiu

Solidaritat Catalana per la Independència, juntament amb ERC, han entrat al registre del Parlament una proposta de resolució per instar al Parlament de Catalunya a fer "un  acte de sobirania i democràcia", i promogui una proposició de llei on s’acordi la destitució o revocació del títol nobiliari de l’actual Comte de Barcelona, el rei d’Espanya, Joan Carles I, i l’abolició dels títols lligats al Compte de Barcelona i d’altres títols nobiliaris catalans que posseeix la casa reial espanyola.

La proposta haurà de ser substanciada davant la Comissió d’Afers Institucionals, i es debatrà i votarà a la tardor. Aquesta proposta és fruit de la petició de diverses entitats de la societat civil catalana entre les quals hi ha la Comissió de la Dignitat, Sobirania i Progrés, la Plataforma pel Dret a Decidir, Catalunya Acció, Ara o Mai, el CADCI o l'Associació Germans Badia.

"El passat 9 de juny es van complir  550 anys des que el Parlament de Catalunya i la Generalitat, presidida per Manuel de Montsuar, van acordar declarar el rei Joan II d’Aragó enemic públic dels catalans, i es va procedir a destituir-lo i foragitar-lo del Principat", recorda.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#9 Santi, Mataró., 07/07/2012 - 17:36

El parlamento regional catalán, como sigan así no podrán ni autodiluirse... decreto ley hispano-europeo y a la mierda...... Cuanto ganaremos los ciudadanos catalanes ante este acontecimiento ya muy cercano.....

#9.1 valeri torres, bna, 07/07/2012 - 18:33

Sr. Santi: Em dona la sensació que voste es un amargat; que encara no sap a quin país viu. Sapiga que la nostra independencia nacional es imparable i irreversible: I si voste no hi esta d'acord, te una solució: fotre el cap a Espanya. Independencia ja.

#8 Luis, Igualada, 07/07/2012 - 09:57

A que tots sabem què sortirà.
Seria bo que ens dediquéssim a aixecar el país.
Tal com diu el millor "ARA NO TOCA"
Ale a treballar, no perdem més el temps.

#7 Obrero expoliado vía impuestos, Granollers-España, 07/07/2012 - 01:17

Otra bobada más de los mismos necios, para reir a mandibula batiente,.Pienso desde mi modesta opinión,es de lo mejor del país, comparado con la casta política parasitaria

#6 fells, barcelona, 06/07/2012 - 20:26

Jo creia que aquestes coses, només es feien en temps de vaques grasses, quan la gent té la panxa plena (encara que, ben mirat, els polítics sempre tenen la panxa plena).

#5 xavier fabra, cuba libre, 06/07/2012 - 19:41

alguien se apuesta algo a que no le retiran ningun titulo es mas se arrodillaran ante el la proxima vez que venga esta parte de su reino ,y sus subditos inadaptados solo les quedara ladrar