Publicitat
Política · 5 de Març de 2017. 21:24h.

El partit de Colau comença amb discrepàncies internes

Podem amenaça amb presentar una candidatura alternativa a Domènech

El partit de Colau comença amb discrepàncies internes

Xavier Domènech (foto: Un País en Comú)

Els 'comuns' han tancat aquest diumenge el procés participatiu que van iniciar fa cinc setmanes per crear un nou espai polític capaç de “guanyar eleccions” i “construir una nova realitat en termes socials”. El procés de confluència, anomenat Un País en Comú, ha deixat al descobert les discrepàncies entre Podem i el nou projecte d'esquerres que impulsa Xavier Domènech i abandera Barcelona en Comú i ICV-EUiA.

La formació morada ha criticat el sistema de vot telemàtic per escollir la direcció del nou partit, ja que consideren que no garanteix prou la participació de les bases i, a més, creuen que és una manera perquè els partits es reparteixin les quotes de poder.

“Entenem que tal i com es presenta la llista que s'ha dit de consens, es tracta d'un espai en el que els partits polític imposen una sèrie de quotes. Nosaltres no defensarem la dinàmica de quotes”, ha assegurat el secretari general de Podem, Albano Dante Fachín en una entrevista a 'La Vanguardia'. “Si de veritat estem creant un espai de ciutadania obert, ha d'haver una llista construïda per la gent des de sota, no per les cúpules dels partits”, ha reblat.

Fachín ha assegurat que no li disputarà a Domènech el lideratge del nou espai polític, però ha avisat que Podem “impulsarà una llista capaç d'aplegar gent de totes les tendències i organitzacions”, en cas que el partit morat no pugui fer servir les seves regles de participació en el procés constitutiu del nou partit.

Per la seva banda, Domènech ha afirmat que la participació ha estat “transversal” i ha recollir la “diversitat de sensibilitats polítiques”. “És ara o mai: no hi ha després, ara és el moment de construir aquest espai polític, ara és el moment de guanyar un país”, ha manifestat Domènech, alhora que ha remarcat que “el tot ha de ser més que la suma de les parts”, fent una crida a la unió de les forces d'esquerres.

Els 'comuns' tenen previst celebrar una assemblea fundacional el proper 8 d'abril a la Vall d'Hebron, de la qual sortirà un document definitiu i s'escollirà una executiva i un consell nacional provisional per al nou partit d'esquerres.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 pers, tortosa, 06/03/2017 - 20:39

Si hacen las cosas como en Podemos-Madrid,iran mal Hacen falta reformas políticas,sobretodo en el partido La clave pasa por la democracia de base y sus representantes salgan de la gente,no del partido

#4 Casper, Bcn, 06/03/2017 - 13:49

Domènec es un tapado de la ANC, es un independentista.

#3 Alguien, BCN, 05/03/2017 - 22:51

La revolució del piolets.

#2 Capit@n España, Separata, 05/03/2017 - 22:35

Domènech es un separata disfrazado....Tiene de izquierda lo que yo de bombero.

#1 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 05/03/2017 - 21:32

Ja hi tornem a ser

Aixi no anem be.