Publicitat
Política · 12 de Maig de 2009. 13:31h.

El Partit Republicà Català ingressa a Reagrupament

"Amb l’objectiu d’articular una majoria al Parlament que pugui proclamar la independència"

El Partit Republicà Català ingressa a Reagrupament

Dirigents del PRC, durant una roda de premsa

L’executiva del Partit Republicà Català (RC) va acordar per unanimitat instar els seus militants i simpatitzants a adherir-se a l’associació Reagrupament.Cat a partir del dilluns 11 de maig.  Alhora, es va aprovar la convocatòria d’un Congrés Nacional Extraordinari pel dissabte 13 de juny, "en el qual es debatrà la proposta de l’executiva de sumar-nos al projecte unitari de reagrupament".

Si el Congrés Nacional així ho ratifica, es culminarà un procés que fa ja tres anys va endegar el Partit Republicà Català (RC) amb el seu document “Per la unitat d’acció de l’independentisme català” i que va donar fruit a la Conferència de Debat Independentista del 7 de febrer d’enguany, en què s’advocava per aquesta unitat.

Tanmateix, des de RC esperem que "més partits, grups i associacions s’integrin en aquest moviment independentista liderat per Joan Carretero amb l’objectiu d’articular una majoria al Parlament que pugui proclamar de manera democràtica la independència de Catalunya com a nou Estat dins la UE".

En aquest sentit, el secretari general de RC, Carles Bonaventura, ha dit: “crec que el nostre partit fa el pas que li tocava fer i que molta gent ens demana. Des del dia del naixement del Partit Republicà Català vam dir que els partits són tan sols instruments per assolir uns objectius. El nostre primer objectiu és la independència, i ara es donen les condicions per assolir-la mitjançant un nou projecte polític unitari, obert i transversal. Això és el que nosaltres hem defensat sempre i no tindria sentit restar-ne al marge per qüestions partidistes. Per tant, en el nostre congrés del juny defensarem sumar esforços amb la proposta de Joan Carretero per donar autèntic sentit al que significa el mot “reagrupament” en l’àmbit independentista.”

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#39 Josep soler i garcia, barcelona, 16/07/2009 - 19:11

josep de sabadell jo no soc militant de cap partit i puc asegurar-te que no tens ni pajolera idea de qui son els integrants del PRC
i si ho saps es perque ets un submari de ERC
o del PSC/PSOE, perque no poseu el nom sencer? de que teniu por sou covards?

#38 Fedor, Barcelona, 06/06/2009 - 19:29

Tots aquests que estan en contra del Reagrupament són d'ERC que veuen com el seu vaixell s'enfonsa.

Carod, Benach, Puigcercós, etc. ja són prehistòria.

#37 DAVID, LLEIDA, 02/06/2009 - 12:47

EN CARRETERO ES EL NOU MACIÀ DEL SEGLE 21 ELS FETS AVALEN

#36 Wisecat, PPCC, 13/05/2009 - 17:12

Unitat, unitat, unitat.


Per dignitat i coherència: Independència!

#35 Josep, Sabadell, 13/05/2009 - 10:22

A part, el PRC es un partit de rebotats de tot arreu als quals les sigles els importen poc. Per tant,l'oportunisme de canviar de sigles o desfer partits pel be de la possible poltrona arrimant-se a qui sigui es una cosa a normal en ells. Pobre Carretero!