Publicitat
Política · 26 de Març de 2015. 08:18h.

El partit successor d'Unió creu que "s'està a punt de destruir la pau social" a Catalunya

Construïm anuncia que ha decidit "passar a l'acció"

El partit successor d'Unió creu que "s'està a punt de destruir la pau social" a Catalunya

El manifest fundacional de Construïm

La plataforma de debat polític i social Construïm ha anunciat que ha decidit “passar a l’acció” en un manifest fundacional publicat a La Vanguardia. La formació, que no esmenta el procés sobiranista pel seu nom, assegura que “s’està a punt de destruir la pau social i la convivència”.

La nova formació valora “els fonaments i l’experiència històrica d’Unió Democràtica de Catalunya, que ha preservat i mantingut viu un llegat polític”, però insisteix que “els principals problemes que afronta la nostra societat són l’atur, la precarietat, la situació de l’economia de persones i famílies senceres així com les dificultats de tantes empreses i autònoms en tirar endavant”.

Construïm defensa un catalanisme que “cerca de solucions polítiques per la via del pacte i la concòrdia”, critica “l’acutal debat de sords” en “una situació que desgasta i esgota, i dificulta construir una Catalunya més forta i millor”.

“Som partidaris -afegeix- de dialogar i negociar sota el principi que qualsevol proposta que articuli el futur institucional de Catalunya ha d’estar sotmesa a consulta a la ciutadania catalana”.

La manifest acaba amb  una crida “a a totes les persones i grups amb vocacions semblants a aplegar-nos i treballar junts per fer un país nou i millor, a bandejar tot el que de negatiu hi ha i, alhora, aprofitar tot el que de bo hem fet, perquè estem convençuts que els catalans som capaços de construir un país millor”.

Els signants són Eduard Arruga, Antonio Duran-Sindreu, Jordi Giró, Jordi de Juan, Carlos Losada, Margarita Mauri, Josep Miró i Ardèvol, César Molinas, Ignasi Parody, Alfred Pastor, Ignasi Rafel, Emili Serra Fortuny, Francesc Torralba Roselló i Ramon Xifré i afegeixen una perfil de twitter @Construim_info

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#31 Iñigo, Salou, 27/03/2015 - 11:26

Cuando se acosaba a los que se sentían españoles en Cataluña nada decían, cuando se acosaba a los que creían en la convivencia dentro del marco actual callaban, ahora que acosan a los no independentistas se dan cuenta de todo, hasta que no les ha llegado a ellos. A algunos ya nos han roto la familia

#31.1 Oriol2, BCN, 29/03/2015 - 12:18

Anda, payaso... en Catalula te puedes sentir molestado por ser independentista, por ser antiindependentista, por lo que sea, cuando te encuentras con intolerantes que no piensan como tú... pero "los que se sienten españoles" no están especialmente acosados en nada.

#30 JJ, BCN, 27/03/2015 - 10:24

La "pau social" no ha de ser un objectiu en si mateix. La justicia social es el que hem d'aconseguir.
Es com tractar la febre sense curar la malatia.

Els estats esclavistes dels USA vivien en pau, en una idilica harmonia. Era just? No.

#29 FSX, Catalunya, 26/03/2015 - 19:51

No ens enganyem, senyors: Catalunya i Espanya van signar un pacte el 1978, i aquest pacte s'ha mantingut més o menys estable fins que Aznar va arribar al poder i van començar els problemes. No ha estat pas Catalunya qui ha trencat el pacte, sinó la dreta espanyolista tradicionalment anticatalana.

#28 pasarell, arenys de mar marina de la selva, 26/03/2015 - 19:25

si volent sustituir a unio ja que i a alguns dels firmants que en son antics militans que no mareixin mes la perdiu i amb el sr duran al devant que es presentin com nou partit politic i tranquils que unio no deseperexera

#27 Prudenci, Sabadell, 26/03/2015 - 17:46

Trobo que es tracta, sense cap mena de dubtes, d'una bonissima noticia. Sr. Duran, si amb aquesta iniciativa es pretén tirar endavant Catalunya sense fer-nos mal; si es vol recuperar el seny, ... ho trobo genial. Podeu contar amb mi.

#27.1 Centre reformista liberal, BCN, 27/03/2015 - 00:22

Aqui teniu un altre voluntari. CiU havia estat sempre el partit de la burgesia moderada no rupturista pero amb la deriva de CDC molts haviem quedat orfes politicament. Jo fa temps q votava en blanc. Amb aquest nou projecte m hi torno a identificar.