Publicitat
Política · 20 de Maig de 2014. 10:21h.

El passat guerriller de Javier Nart

El cap de llista de Ciutadans va ser “comandant” al Txad a finals dels 70

El passat guerriller de Javier Nart

Document de Javier Nart com a comandant del Frolinat

El candidat de Ciutadans a les eleccions europees, Javier Nart, va ser comandant del tercer grup del Front d'alliberament nacional del Txad (Frolinat) l’any 1977, com es pot veure en la imatge del document que porta el segell del grup guerriller anticolonialista, i des de fa uns anys és cònsol del Txad (Àfrica) a Espanya. 

Nart, en una entrevista a Solidaridad en Chad, reconeix la seva participació i explica que "jo era responsable de Relacions Internacionals del Partit Socialista Popular; i la lluita del Frolinat la vaig entendre com una faceta molt important d'un procés de lluita per la llibertat que únicament era assumit per Occident si la guerrilla lluitava contra les potències colonials (Portugal, Rhodèsia), però no contra els governs pseudoindependents, és a dir, el neocolonialisme".

També assenyala que "la lluita tenia com a fi acabar amb el poder opressiu del govern imposat per França" i apunta que "l’error fonamental" va ser que "no es va realitzar ni un sol canvi en l'estructura i el comportament de les àrees alliberades per la guerrilla".

Nart, de qui hi ha imatges de la seva participació amb el Frolinat, diu que és una “satisfacció” que els “enemics en les guerres” el rebin com un "company". "A dia d'avui tinc amics que van ser els meus enemics i segueixo mantenint els qui ja eren amics des d'abans", afegeix. 

El Frolinat es va fundar en el Congrés de Nyala (Sudan) del 19 al 22 de juny de 1966 per la fusió del grup esquerrà Unió Nacional Txadiana (UNT) dirigit per Ibrahim Abatcha, i la Unió general dels Fills del Txad (UGFT), dirigit per Ahmed Hassan Musa, proper dels "germans musulmans" i islamista. e-notícies està a l'espera de la versió de Ciutadans.

Nart, amb companys del Frolinat, l'any 1977

Publicitat
Publicitat

186 Comentaris

Publicitat
#96 pere, sabadell, 23/05/2014 - 05:54

també va o participar a la lliga riveriana de cas te fa. ..vaya padre a peles. ...juas

#95 MIGUEL VALERO RIBAS, Manresa, 22/05/2014 - 13:49

Cada una puede haber sido políticamente lo que haya sido; si no se es un delincuente o no se ha sido, o si se ha sido lo ha pagado y arrepentido; para mí es perfectamente honrado y puede hacer lo que le plazca. "FALTARIA MAS". LO QUE ME REPUGNA ES EL CHANTAJE Y LOS QUE MIRAN ELPASADO PARA DESTRUIR

#94 Joan del Bages, Manresa, 22/05/2014 - 10:30

Quin carrerón, amb 30 anys Comandant. A en Franco, que va ser el més jove d'Europa, li deien el Comandantín,i no sé si el senyor Nart el va superar. De fet em sembla que l'Stoikhov és Coronel de l'exèrcit Búlgar. En fi, certament tots dos, Nart i Stoikhov, han fet una carrera castrense meteòrica.

#93 Gintonik, Ves a Saber, 21/05/2014 - 14:10

Vaya coñita de Ciudadanos.El partido nació a la contracatalana.Su núcleo duro son inadaptados que cambiaron el nombre del partido al descubrir que no existian "ciutadans de Catalunya" y lo dejaron en Ciutadans.Resentidos contra cualquier manifestación catalana, van de modernillos y renovadores.Puag!

#93.1 Alberto, Barcelona, 21/05/2014 - 15:07

"Ciutadans de Catalunya" es una asociación, una "plataforma" cívica y cultural que dio como fruto la fundación del partido "Ciutadans- Partido de la ciudadanía" .
Gintonik, la ignorancia es muy atrevida, y por mucho que te duela, Ciutadans es un partido catalán con un proyecto para toda España.

#92 Toreros, Muertos, 21/05/2014 - 12:42

Dejame Forcadell, yo no me llamo Xavier!