Publicitat
Política · 28 de Juliol de 2017. 10:06h.

El PDECAT, a favor de ‘Volem acollir’

Els diputats de l’antiga Convergència voten amb ERC, CSQP i la CUP perquè Catalunya pugui rebre refugiats

El PDECAT, a favor de ‘Volem acollir’

Neus Munté, Meritxell Borràs i Xavier Trias, a la manifestació del 'volem acollir'

El Ple del Parlament ha aprovat per àmplia majoria una proposta de resolució conjunta de JxSí, CSQP i la CUP que demana “l’establiment de vies legals i segures” perquè Catalunya pugui acollir refugiats. D’aquesta manera, els diputats de l’antiga Convergència han votat el mateix que els partits d’esquerres.

La proposta de resolució  sobre el suport a les vies legals i segures d’accés al dret d’asil i sobre l’exercici del dret a la llibertat de circulació insta el Govern a demanar a l’executiu espanyol que aprovi “l’establiment d’un corredor humanitari que garanteixi l’arribada a Catalunya de persones de forma legal i segura, i que l’estada d’aquestes no tingui una durada determinada ni limitacions laborals ni d’accés a la nacionalitat”.

Així mateix, el text demana al Govern espanyol, entre altres mesures, que “lexibilitzi els criteris per facilitar la reunificació familiar, que estableixi protocols específics per als casos de polissonatge, que posi fi a les devolucions en calent, que tanqui els centres d’internament d’estrangers, que elabori programes d’admissió humanitària, que desplegui la Llei d’asil o que retiri el suport d’Espanya a l’acord entre la Unió Europea i Turquia”.

En el debat hi han intervingut Joan Josep Nuet (CSQP), Gabriela Serra (CUP) i Adriana Delgado (JxSí) com a representants dels grups impulsors de la proposta, i Susana Beltrán (CS), Ferran Pedret (PSC) i Fernando Sánchez (PPC) per posicionar els seus grups i defensar les esmenes que han proposat i que els impulsors no han acceptat.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#19 Xexo, Premia, 30/07/2017 - 17:35

Como tienen las espaldas bien cubiertas si pasa un atentado violacion los politicos no lo sufren que lo sufre la gente normal ancha es castilla

#18 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , EL GOVERN CATALÀ VOL MOLTS REFUGIATS VOL MOLTS MOSSOS DE ESCUADRA , NOMES QUE NO TE DINERS PER , 29/07/2017 - 08:14

QUEDER Y PODER , Son dues coses molt Diferentes VOLEM ACOLLIR REFUGIATS els del Govern Català i la CUP .¿ UN TREUREU ELS DINERS ? Els treureu les ajudes socials a les familias catalanes SI NO APUJEU ELS IMPOSTOS Es imposible volguer tenir refugiats Tambe voleu molts més Mossos VOLEU MOLT PER NO TENIR DINERS

#18.1 No t'hi capfiquis, Can Pets, 29/07/2017 - 17:23

No és res més que sortir a la foto. Ningú no creu que cap d'aquesta colla de pallassos tingui la mínima preocupació per aquells que diuen defensar. Res més que un nou paripé degut a la por que tenen de quedar oblidatos per sempre. Faria riure si no fos penós.

#17 Flanagan, Can pixa, 28/07/2017 - 20:41

Dinero y votos,solo buscan eso,luego hay cientos que duermen en la calle en Catalunya y estos pasan de ellos,demagogos.

#16 Luis, Barcelona, 28/07/2017 - 17:09

A estos demagogos les importan una m....a los refugiados, sólo les interesa la pasta que paga la UE por acogerlos.
Y menos les importa la tierra que tanto dicen amar, cuando están dispuestos a traer a Cataluña los graves problemas y el caos que ya tienen otros lugares de Europa.

#15 Carlos Gomez, un saludo del sebolla, 28/07/2017 - 16:44

Mireu el Trias, tot un precursor.

Els cadellets d´Arran Pedrables no ha inventat res de nou