Publicitat
Política · 9 de Maig de 2017. 08:31h.

El PDECAT busca un cap de turc

Marta Pascal: “El govern del PP és el culpable que aquest país no pugui decidir”

El PDECAT busca un cap de turc

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha assegurat que “el govern del PP és el culpable que Catalunya no pugui decidir”. Així ho ha dit avui a la presentació del PDeCAT a Terrassa, on ha defensat que “la via del referèndum és una via normal en una societat democràtica”.
 
Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha denunciat que l’Estat espanyol “sempre respongui amb el codi penal un plantejament democràtic com el referèndum”. “Ens persegueixen per posar les urnes, i ara per fabricar-les”, ha dit i ha afegit  “el que volem és exercir el nostre dret fonamental i la clau de tot plegat és la democràcia en ella mateixa: ens permet parlar amb els dins però també amb els de fora”.
 
Pascal ha comentat que, a diferència dels resultats als referèndums d’Escòcia o el Quebec, Catalunya “té capacitat per guanyar-lo” però ha avisat que “si no es guanya, des de l’Estat espanyol faran un ‘ajustament de comptes’”. Per la seva banda Rull, ha refermat el compromís del Govern per convocar el referèndum i ha assegurat que “es convocarà si o si i anirà bé perquè la gent d’aquest país es farà seves les urnes”. “Aquesta és la nostra batalla, que és la guanyadora”, ha dit.
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat ha defensat també que el projecte del Partit Demòcrata és “ara més rellevant que mai”. “Ens trobem en un moment en què la política té un estira i arronsa amb els ciutadans”, ha dit i ha afirmat que “el PDeCAT és un partit que vol ser part de la solució i no font dels problemes”.
 
En la mateixa línia, Pascal ha comentat que el projecte del Partit Demòcrata “aspira a ser catalitzador de la societat catalana, un partit de persones i per a les persones”. En aquest sentit, Rull creu que “els populismes es caracteritzen perquè van en contra d’una part de la societat”.

Per això ha defensat que el Partit Demòcrata “treballa per a tothom i sumar és més important que restar”. Pascal ha afegit que el PDeCAT busca eixamplar la base, “ja que és a través de la pedagogia i convèncer els indecisos com podem guanyar el referèndum”, ha dit.
 
Rull també ha indicat que “cal fer créixer uns dels grans motors de la societat, les classes mitjanes”. “Nosaltres som el partit de les classes mitjanes i d’aquella gent va endavant i prospera”, ha dit. En la mateixa línia, Pascal ha afegit que cal que “siguin les empreses i el teixit productiu les que generin riquesa”.
 

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Yoly, Castellar del Vallès, 10/05/2017 - 06:52

Con vuestras políticas ayudáis a las empresas, a que no amplíen, a que no se instalen, a que se vayan: solo publicáis y dais bombo a lo bueno pero obviáis, ocultáis muchos datos: tasa de natalidad de empresas (nuevas) y tasa de mortandad (las que se extinguen previa liquidación). Sin contar las que se trasladan.

#5 Yoly, Castellar del Vallès, 10/05/2017 - 06:49

Diga venganza política, Sra. Pascal. Pero para mi corto entender, Ud. sabe mucho por eso ocupa dicha posición en su organización, eso del "ajuste de cuentas" suena a como si mi Estado contra lo que Ud. considera su país, como dos sujetos con capacidad de delinquir, se enzarcen en una guerra fraticida. Ese lenguaje bélico mejor no utilizarlo.

#4 Escèptic, Bcn, 09/05/2017 - 20:26

Amb el Psoe passaria el mateix, el problema és que aquesta història la vàreu iniciar per tapar forats, crisi econòmica , corrupció etc I quan les coses es fan malament, acostumen a no sortir bé .

#3 gurguri, barcelona, 09/05/2017 - 15:02

Sra. Pascal , aquí los culpables, son los que nos han robado durante décadas en nombre de la patría.Todavía tienen mucho poder desde un Consell Comarcal hasta Puigdemont, la corrupción está incrustada en todas las Instituciones.No nos fiamos ni del pde-cat ni del "astut".

#2 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 09/05/2017 - 13:49

Com anem omplint poquet a poquet el Museu d´Histeria de Catalunya oi ?

La pluma i el vestit de nuvi de l´Arturu, el Ferrari quatribarrat del Junior, la faixa de la senyora Rahola, el Pi de les Tres Branques i ara aquest pietos manuscrit de la Mare Superiora de totes les patries que es fan i es desfan a cop de falç

Tota una oda al som i serem