Publicitat
Política · 7 de Juny de 2017. 20:11h.

El PDECAT deixa el centre orfe

Tres forces polítiques aspiren a omplir l’espai de l’antiga Convergència

El PDECAT deixa el centre orfe

El llavors líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va augurar en una entrevista a Catalunya Ràdio el 2 d’octubre del 2013 que el procés podia trencar CiU i el PSC, com efectivament ha passat, a més d’Unió. Però, de moment, ha trencat també l’antiga Convergència -ara PDECAT- que ha vist com tot un exconseller de Justícia i home de confiança d’Artur Mas, Germà Gordó, ha deixat el partit amb voluntat de no donar-se per vençut.

En el seu comunicat d’aquest dimarts ja va advertir que “aquesta decisió, a més de posar fi al conflicte amb la direcció del PDECAT, és una declaració d'intencions polítiques”. Gordó, en els darrers temps, ja havia articulat un corrent intern amb el nova de Nova Convergència -sempre s’havia oposat al canvi de denominació- i tenia decidit presentar candidatura per a la direcció -com un dels seus adversaris al partit, Jordi Turull. La iniciativa va ser aturada, a última hora, per Mas; el qual va articular una candidatura a mida amb Marta Pascal i gent més jove.

Amb la Nova Convergència, si finalment concorre a les eleccions -hi ha més baixes a més de Teresa Pitarch-, ja són tres les formacions que es disputen l’antic espai de CDC: el propi moviment liderat per Germà Gordó; Lliures, del també exconseller Antoni Fernández Teixidó; i el partit impulsat per antics dirigents d’Unió a partir de la Fundació Coll i Alentorn.

Lliures, que es convertirà en partit polític aquest 16 de juny, es defineix com “un moviment de centre catalanista i idees liberals i humanistes” que aposta per “una Catalunya que reforci el seu autogovern, defugi els populismes i apliqui polítiques realistes en pro d’una societat benestant”.

De la seva banda, la Fundació Coll i Alentorn estudia la possibilitat de crear “un nou partit de rel catalanista i de concepció humanista i democristiana amb la mirada posada en les pròximes eleccions al Parlament i en les municipals per ocupar l’espai centrista que en aquests moments és orfe al nostra país”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#7 botifler1914, Sinitaca, 08/06/2017 - 10:23

Llegan tarde, ya no queda hueso para tanto perro.

#6 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 08/06/2017 - 09:39

Es curioso que no se mencione a Ciudadanos, que por apoyo social, espectro político, perfil business-friendly y baja tasa de corrupción parece llamado a ocupar dicho espacio, pero veo que el espacio huérfano es realmente el centro NACIONALISTA, ¿Verdad?

#5 Karhu, Bcn, 08/06/2017 - 08:59

Exactament perque es dona de baixa gordo? Perque no em sona que sigui per ideals, si no per aspectes juridics. Pero ei, que no tindra res a veure oi?

#4 BCN Is Not Catalonia, Barcelona , 08/06/2017 - 06:31

Barcelona y Tarragona ya no pueden soportar ni un día más el expolio al que les somete la Cataluña rural nacionalista que absorbe el 85% de recursos públicos y solo aporta el 20%. Barcelona y Tarragona quieren ser Comunidad dentro de España y fuera de Cat. Tenemos derecho a decidir!!

#4.1 JUANICO, Barcelona, 08/06/2017 - 08:26

Los anuncios topo IKEA, por tv por favor.

#4.2 Karhu, Bcn, 08/06/2017 - 08:56

Barcelona se lleva: todas las instituciones, los mejores hospitales, tiene las mejores infraestructuras (metros carreteras rodalies...) se concentran la mayoria de eventos... exactamente en cat los pujol fueron centralistas

#4.3 Karhu, Bcn, 08/06/2017 - 08:57

A parte si el centralismo es tu mejor argumento, odiaras estar en españa xDD

#4.4 Karhu, Bcn, 08/06/2017 - 09:01

Pero bueno como toda idea es respetable, vota a partidos que defiendan tus ideas, y gana elecciones para conseguirlas: como hacemos nosotros y tu con los tuyos quereis impedir. A ti, hasta te lo ofrecemos. Pequeñas diferencias

#3 Capit@n España, El último que apague la luz, 07/06/2017 - 23:59

Parafraseando a Charles De Gaulle..."Yo a Convergéncia la quiero tanto que prefiero que haya tres (o cuatro)"