Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2016. 13:14h.

El PDECAT escull un imputat de Traiber per al consell nacional

Marc Arza és regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Reus

El PDECAT escull un imputat de Traiber per al consell nacional

Marc Arza, en una foto d'arxiu

El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT) ha escollit el regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, que està imputat pel cas Traiber; com a conseller nacional del partit per la comarca del Baix Camp.

Arza ha estat escollit en les eleccions d’ambit i consell nacional territori del partit. Els tres consellers del Baix Camp que han sortit escollits són: Marc Arza, Ramon Margalef, tots dos amb 29,06% dels vots, i Ima Mis, amb el 28,68% dels vots.

El jutge del cas Innova va imputar Arza el maig del 2015 en considerar que presumptament va intentar pressionar i arreglar un concurs per facilitar una adjudicació de l'Hospital de Reus a l'empresa de les pròtesis defectuoses, Traiber, situada en el municipi.

El titular del jutjat d'instrucció 3 de Reus li atribueix presumptes delictes societaris, falsedat documental, delicte contra l'administració pública, blanqueig de capitals i delictes contra la salut pública.

El magistrat també va acordar, com a mesura cautelar, retirar-li el passaport, prohibir la seva sortida d'Espanya i fer-lo comparèixer cada dilluns al jutjat, davant "la gravetat dels fets imputats i l'elevada càrrega penal que se'n pot derivar".

Existeixen diversos correus electrònics d'Arza a la causa que recullen una activa participació d'aquest regidor, i dels quals el jutge va extreure la conclusió que no se seguien les normes de contractació pública i de l'existència d'"un evident intent de modificar el concurs per aconseguir l'adjudicació directa a Traiber".

"Aquest correu no és inculpatori, em deslliura de culpa. En igualtat de condicions de qualitat i preu, hem de tenir en compte que una empresa de Reus pot servir les pròtesis amb més rapidesa que una empresa de qualsevol altra punta del món", va defensar Arza després de comparèixer davant el jutge el 13 de maig del 2015.

El regidor va aprofitar aquella roda de premsa per qualificar la seva imputació de "fràgil i fluixa" i va considerar que la interlocutòria tenia una "base jurídica molt petita". Finalment, va dir que era "trist, una frivolitat i de molta mala fe" imputar-lo a deu dies de les darreres eleccions municipals.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Sinitaca, 14/11/2016 - 15:45

El proceloso mundo de las comarcas...

#1 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 14/11/2016 - 13:35

Ho vulguin o no, la Antiga Casa Pujol es la Antiga Casa Pujol.

El canallisme com la alopecia no te cura.