Publicitat
Política · 1 de Maig de 2018. 12:49h.

El PDECAT fa fora la CUP de l'alcaldia de Sant Martí Sarroca

Aprova una moció de censura amb el PSC per substituir el govern municipal format pels anticapitalistes i ERC

El PDECAT fa fora la CUP de l'alcaldia de Sant Martí Sarroca

Pancarta contra el PDECAT a l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca

Sant Martí Sarroca, a l'Alt Penedès, ha canviat d'alcalde aquest dilluns: una moció de censura impulsada pel PDECAT i el PSC ha deixat fora de l'alcaldia la CUP, que formava equip de govern amb Esquerra.

Ara l'alcalde és Josep Olivella, del PDECAT, en substitució d'Antoni Ventura, de la CUP. La moció de censura l'ha facilitat el trencament, a finals de novembre, del pacte entre la CUP, ERC i els 2 regidors socialistes del municipi, sota la marca Movem Sant Martí.

El nou equip de govern el formen 7 dels 11 regidors, mentre que l'anterior equip de la CUP i ERC, després del trencament amb Movem s'havia quedat amb només 3. L'onzè regidor, no adscrit, s'ha abstingut en la votació d'aquest dilluns.

El líder de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha demanat "explicacions al PDECAT sobre perquè actua contra municipis de majoria republicana". Riera considera que el pacte amb el PSC és "una maniobra contrària a la construcció de majories republicanes i independentistes en aquest país, que passen sobretot per fer-se des de baix i començant pels municipis".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Agustin, Barcelona, 02/05/2018 - 09:08

Vaya una tropa, se apuñalan entre ellos mismos. Y esos son los que nos quieren llevar a Itaca, juas,juas,juas...

#6 Joan del Bages, Manresa, 01/05/2018 - 17:42

I aquest diputat al Parlament diu que és in defensor al “dret a decidir” i es permet opinar en contra d’in instrunent democràtic com és la moció de censura. Queda clar que defensa el dret a decidir només quan afavoreix els seus postulats, totalment respetables pel qui respectem el dret a decidir. Patètic.

#5 Joan del Bages, Manresa, 01/05/2018 - 15:26

El sr Carles Riera demostra un gran despreci per l’autonomia municipal. Els ajuntaments gestionen l’’interès públic del seu municipi i pretendre que siguin titelles dels partits polítics ès quelcom per desgràcia habitual però totalment antidemocràtic i demostra un gran despreci pel món local.

#4 Albert Escarré Puig, Barcelona, 01/05/2018 - 14:16

#3

¡¡ Ya es hora de que empecéis hacer limpieza de todas las basuras de nuestros municipios !!. Parece que hasta el aire atmosférico se ha regenerado, ya no se necesita mascarillas para andar por sus calles.

#3 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 01/05/2018 - 13:56

"El PDECAT echa a la CUP de la alcaldía de Sant Martí Sarroca"

Que lleig es repudiar a un fill oi ?