Publicitat
Política · 18 de Maig de 2017. 22:27h.

El PDECAT insisteix ara a pactar el referèndum amb l'Estat

Mas havia estat partidari el 2013 de fer-lo “sí o sí”

El PDECAT insisteix ara a pactar el referèndum amb l'Estat

Artur Mas (foto: PDECAT)

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat una referèndum pactat amb l'Estat espanyol, malgrat que fa quatre anys era partidari de celebrar una consulta sobiranista amb o sense el beneplàcit del Govern central. “La comunitat internacional ha de saber que la voluntat del Govern de Catalunya és pactar el referèndum”, ha assegurat Mas en el marc del 70è aniversari de la Internacional Liberal, un acte organitzat per la Fundació Llibertat Democràcia a Andorra.

“Tant de bo Madrid vegi que és l'última oportunitat que tenen per pactar un referèndum de bona manera seient en una taula i amb unes condicions a negociar”, ha assenyalat el també president del PDECAT en referència a la moció del Parlament que emplaça l'Executiu espanyol a pactar el referèndum i sotmetre l'acord a la Comissió de Venècia.

Mas s'ha referit a l'entesa entre el Regne Unit i Escòcia per lamentar que “Madrid no és Londres” i afegir que “fins ara només han posat fiscals, querelles, inhabilitacions”. Aquesta voluntat de l'expresident de la Generalitat de pactar un referèndum independentista amb el Govern espanyol contrasta amb la tesi que defensava el 2013, quan afirmava que “la consulta es farà sí o sí”.

“L'esquema és molt clar i crec que s'entén perfectament: a finals d'aquest any hi haurà un acord per fixar la data i la pregunta, o preguntes de la consulta, d'acord amb els compromisos que s'havien assumit i això no ho variarem”, afirmava Mas fa quatre anys en presència del líder d'ERC, Oriol Junqueras.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Copiant l'enemic, Girona, 19/05/2017 - 21:25

No hi ha dubtre que el catanyol s'esta imposant i de la ma d'aquells que diuen defensar els trests catalans. Aixó de Sí o Sí es clarament copiat del castellà, en català és tant si com no, tambè es fa servir la dita de marejar la perdiu que en català ha estat sempre embolicar la troca. Ja anem be.

#18 DARDO121, BARCELONA, 19/05/2017 - 21:23

El pobre mocho ya no sabe que hacer.
El gilipollas por la mañana
El imbecil por la tarde
Y eso sin hablar de los gatillazos ... intelectuales. ( De los otros ya sabra la rumana)

#17 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 19/05/2017 - 17:59

No-No-No-No-No-No-No-No-Si-Si-Si-No-No-No-No-No-No... ¡Hua!
Este es el índice del "Libro de ruta mutante" del régimen independentista.
Y también es parte de la Letra de la canción "Esta si, esta no" de Chimo Bayo.

#16 Juvenal, Upper Gratallops, 19/05/2017 - 14:59

Shakespeare in Love....

#15 PQG , Metrópolis , 19/05/2017 - 13:05

Y antes que digáis que la constitución española es muy injusta recordaos que los paises del norte de Europa junto con muchos países del continente y alrededor del mundo tienen artículos como el art 2 CE y métodos similares de reforma