Publicitat
Política · 28 d'Abril de 2017. 09:02h.

El PDECAT marca paquet

Exconvergents i republicans voten diferent en matèria d'eutanàsia i gestió de residus

El PDECAT marca paquet

Junqueras i Puigdemont al Parlament, en una imatge d'arxiu

ERC i el PDECAT han votat diferent al Parlament en temes d'eutanàsia i la prohibició de la crema de residus.  Quatre diputats es van abstenir dimecres en una votació on Junts pel Sí van donar suport al suïcidi assistit.

La càmera va donar llum verda a presentar a la Mesa del Congrés dels Diputats una proposició de llei sol·licitant modificar el Codi Penal per no castigar ni l'eutanàsia ni el suïcidi assistit. La proposta va comptar amb el suport del PSC, CSQP, la CUP i JxSí. Tot i així, Irene Rigau, Germà Gordó, Jordi Cuminal i Albert Batet van evitar votar en cap sentit.

ERC, d'altra banda, ha votat a favor de prohibir a les plantes de tractament de purins la utilització de la combustió tèrmica i de residus sòlids urbans, industrials i derivats, el PDECAT ha votat en contra de que es prohibeixi.  

Els diputats del Partit Demòcrata Europeu Català han votat com els dels grups de Ciutadans i el PPC. Els diputats de Catalunya Sí que es Pot i la CUP han votat tal i com ho ha fet ERC. El PSC i un diputat de Junts pel Sí, s’han abstingut. Finalment, s’ha rebutjat la prohibició per 52 vots a favor, 64 en contra i 17 abstencions. 

El PDECAT ha enviat un comunicat explicant el sentit del seu vot. La formació ha afirmat que respecte la gestió dels purins defensa “que calen solucions de caràcter estructural i definitiu després d’anys de debat, sense apriorismes ni demagògia”. També ha recordat que “l’ús de combustibles derivats de residus  com a combustible està permès, i s’està aplicant, per exemple, en les cimenteres catalanes a partir de legalitzacions fetes en el període 2009-2010 pel Govern tripartit (format per ICV-ERC-PSC)”.

La formació assegura que “l’assecatge de purins a partir del tractament tèrmic amb residus o combustibles derivats de residus  no és un model que el PDECAT promogui com a partit, ni tampoc des de l’acció de Govern”. “El Govern té l’obligació de tramitar els projectes que es presenten davant l’administració de la Generalitat i ho fa amb respecte escrupolós de la normativa vigent i d'acord amb el màxim nivell d’exigència de la normativa en matèria de salut i de protecció del medi”, rebla el comunicat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat