Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2016. 08:48h.

El PDECAT posa la renovació a prova

El congrés fundacional va aprovar que “no es poden ocupar més de dos càrrecs”

El PDECAT posa la renovació a prova

Càrrecs afectats per la mesura

El PDECAT posarà a prova aquest cap de setmana la renovació impulsada en el seu congrés fundacional del passat mes de juliol. El consell nacional convocat per aquest dissabte ha de debatre -i aprovar si s’escau- la compatibilitat de diversos membres de la direcció.

La formació, en efecte, va aprovar “un règim bàsic d’incompatibilitats segons el qual no es poden ocupar més de dos càrrecs tant institucionals com orgànics” llevat “òrgans supramunicipals (diputacions/vegueries i consells comarcals) pels quals és preceptiu l’ocupació d’un càrrec de menor rang”. En el cas dels 12 membres de la direcció executiva, només se'ls permet un càrrec si l'altre és una responsabilitat dins del Govern. 

mun.jpg

Munté, una de les afectades

La mesura afectaria a la vicepresidenta del partit, consellera de la Presidència i diputada Neus Munté; l’alcaldessa de Calella i diputada, Montserrat Candini; l'alcalde de Valls i diputat, Albert Batet; l'alcalde de Besalú i diputat, Lluís Guinó; i la directora general de Coordinació Interdepartamental del Govern, Elsa Artadi.

Tanmateix, els mateixos Estatuts preveuen que l’anomenat comitè de qualitat democràtica “podrà, per majoria de 2/3, establir excepcions a aquest règim d’incompatibilitat en aquells casos que hi hagi circumstàncies motivades que facin convenient comptabilització”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 emprenyat, Bcn, 25/11/2016 - 15:45

Nomes dos? I com ens ho farem?. Aquesta gent es brillant, intel·lectuals reconeguts arreu del món, patriotes de debò, màrtirs de la causa... I per altre banda com s'ho faran per viure pobres nois i noies?. Be, sempre els poden posar en unes quantes comissions més. Seria una solució.

#3 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 25/11/2016 - 12:48

La banda de l´Arturu.

Es que va posar el llisto molt alt volent obrir els oceans en canal disfressat d´insurrecte zapatista i ha acabat inaugurant carrerons de 100 mts que no duen enlloc i pidolant una camera de tv que li faci cas.

#3.1 xavier, bcn, 25/11/2016 - 15:48

Son las servituds que te ser un lider de talla mundial, reconegut per tots, amb moltes carreres i post-graus- el que es diu un savi - i a mes poliglota (parla molts idiomes pero ningú li enten cap).

#2 Karhu, Bcn, 25/11/2016 - 10:34

Este medio todavia no se ha enterado que el 121,3% del presupuesto de castelldefels fue gastado irregularmente, que del 75% analizado de 2013, solo el 5,5% de contratos no son irregulares? 72,3millones del 29o ayuntamiento mas roco de españa

#2.1 botifler1914, sINITACA, 25/11/2016 - 12:34

Los Reyes Magos son los padres, no te creas todo lo que te dicen.

#1 botifler1914, Sinitaca, 25/11/2016 - 09:58

A mi triste Neus ni tocarla, me encantan sus agudas y preclaras ruedas de prensa de los Martes, no hay semana en que, aunque avergonzado por ella, no me parta de risa.
La que vale, vale.