Publicitat
Política · 3 de Maig de 2017. 09:19h.

El PDECAT recorre a donatius per pagar la multa de Mas

Quedar-se sense grup parlamentari a Madrid va suposar una pèrdua de 700.000 euros

El PDECAT recorre a donatius per pagar la multa de Mas

Artur Mas, amb Francesc Homs i Irene Rigau, en una foto d'arxiu

El PDECAT ha hagut de recórrer a una campanya de donatius per pagar les multes i despeses judicials de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'exconseller Francesc Homs i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, tots quatre inhabilitats pel 9-N.

El partit, que travessa una delicada situació financera, va perdre una mica més de 700.000 euros perquè no va aconseguir grup parlamentari propi al Congrés i a finals d'any va acordar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb els treballadors, que inclou 31 acomiadaments i una rebaixa salarial per a la plantilla que seguirà al partit.

La formació ha posat un número de compte corrent perquè, segons expliquen en un comunicat, "les persones que ho desitgin" puguin "fer arribar les seves aportacions" per fer front a les multes que, segons denuncien, "se'ls hi ha imposat per haver posat les urnes". També informen que el PDECAT "farà difusió de la campanya a través d'anuncis a les xarxes socials i a la pàgina web del partit".

L'objectiu, a banda de fer front a les despeses, és fer arribar el missatge a les persones inhabilitades que no estan soles en aquests moments i que la seva actuació va respondre al desig majoritari de la societat catalana", afegeixen.

El TSJC va inhabilitar Mas per a l'exercici de càrrecs públics electius i funcions de govern durant dos anys i va multar-lo amb 36.000 euros per haver desobeït el TC i mantenir-se darrere de l'organització del 9-N fins al dia de la votació. Ortega, va ser inhabilitada durant un any i nou mesos, i va rebre una multa de 30.000 euros per desobediència. Rigau, per la seva banda, va quedar inhabilitada per un any i mig, i va rebre una multa de 24.000 euros. En el cas d'Homs, el TS el va inhabilitar per un any i un mes, a part de rebre una multa de 30.000 euros.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#24 XIcu Caparrós Escabia., angles, 06/09/2017 - 15:35

Rajoy, los catalanes vamos a ser independientes porque nos lo merecemos, haces apologia que somos una nación indivisible ?porque no exiges Gibraltar a Inglaterra? No tiene cojones,
?porque no devuelves Ceuta y Melilla a Marruecos? Estas acojonado, despues de Cataluña biene el pais basco.
Visca Catalunya, visca els catalans.

#23 el último que cierre, Canovejas, 05/05/2017 - 13:43

Visto el "fervor" que demostráis por colaborar en la colecta, veo que, una cosa es acompañarles hasta la puerta del juzgado (que no cuesta nada y sales de gratis en TV3) y otra bien distinta, aportar ni siquiera 5 céntims. Esta claro que el prusés lo apoyamos si es de franc, pero si se tiene de pagart, escolti...¡nooooo!

#22 pepe.----, andorra, 04/05/2017 - 14:48

lo pagarian ya con el dinero del tres por ciento, el problema es q el dinero q se paga ahi, ha de ser blanco e impoluto, por eso lo hacen a traves de donaciones, para poder disimular y q no se note mucho. En la practica, lo pagaran con nuestro dinero, en teoria, seran los separatas.

#21 Resistencia, Tothom cap a Itaca, 03/05/2017 - 20:43Ellos no han sido, ellos no pagan...menuda colla , así nunca llegaremos a Itaca.

#20 Telamarinera , Vilanova, 03/05/2017 - 18:54

Es una manera de medir los apoyos. Si son muchas las personas, es un alivio para ellos. SI son pocos, una profunda desilusión.