Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2019. 15:41h.

El PDECAT s'aferra al PNB com a taula de salvació

Per anar en coalició a les eleccions europees

El PDECAT s'aferra al PNB com a taula de salvació

David Bonvehí

El PDeCat aposta per una llista conjunta amb el PNB per concórrer a les eleccions europees davant la negativa d'ERC a fer una llista unitària de l'independentisme. El president de la formació, David Bonvehí, ha assegurat que “ens presentarem a les Europees” amb “totes les conseqüències”, però ha admès que “encara hem de trobar la fórmula”.

Així ho ha manifestat durant el consell nacional que el partit celebra aquest cap de setmana a l'Hospitalet. Bonvheí, malgrat reconèixer la dificultat per una llista independentista, ha insistit en que “no deixarem morir tan ràpidament aquesta opció”, perquè seria la llista “somiada i ideal”. “El PDeCAT mai ha estat el problema per a la unitat ni mai ha estat el problema per a la generositat”, ha reblat.

El líder de la formació s'ha referit al PNB com a possibles socis a l'Eurocambra. “Si no és possible la llista unitària, tenim altres opcions com les que hem estat treballant fins ara”, ha afirmat Bonvehi, que ha definit els nacionalistes bascos com una formació amb la que “hem fet moltes coses” i “entén la situació a Catalunya”.

“Que ningú dubti de les aliances que hem tingut a nivell estatal i europeu”, ha remarcat. En tot cas, el president del PDeCAT ha subratllat que aquest assumpte “ha de ser objecte d'uns dies més de reflexió” i la decisió final deprendrà del “consell nacional i els associats”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Hilario, Barcelona, 03/02/2019 - 10:07

Pobrecitos, dan pena.

#1 iñigo, castello, 02/02/2019 - 18:55

El PNV no está para tonterías y no debería aceptar ir a Bruselas de la mano de frikis como Bea Talegón. Espero que, al igual que ha hecho CC, el PNV se niegue a ir con el Pdcat.