Publicitat
Política · 15 de Novembre de 2017. 14:54h.

El PDECAT torna a plantejar el 21-D com unes eleccions plebiscitàries

Campuzano defensa que seran "un plebiscit al 155 i a l’empresonament dels consellers i dels 'Jordis'"

El PDECAT torna a plantejar el 21-D com unes eleccions plebiscitàries

Carles Campuzano

El portaveu del PDECAT al Congrés, Carles Campuzano, ha defensat que les eleccions del 21-D seran "un plebiscit a l'article 155, a la violència exercida sobre la ciutadania l'1-O, a l'empresonament dels consellers i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i a la legitimitat democràtica de les decisions adoptades pel Govern de la Generalitat". Així ho ha assegurat en la sessió de control al Govern espanyol, quan li ha preguntat al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, si respectaran els resultats.

"Ens preocupa sentir a portaveus del PP dient que si els sobiranistes tornem a guanyar les eleccions, tornaran a aplicar el 155", ha criticat Campuzano, que reclama que "es respecti la voluntat democràtica i legítima dels catalans". El diputat ha advertit que "el 21D serà un test sobre el funcionament de la democràcia a Espanya", i ha afegit que "fins ara han suspès sobre com abordar la qüestió catalana".

Campuzano ha retret al Govern del PP que imposi "la tirania de la majoria absoluta" que sumen amb PSOE i Ciutadans al Congrés, per negar-se a buscar un acord polític sobre la qüestió catalana. "Han imposat la lògica del Tribunal Constitucional, han judicialitzat la vida política amb querelles penals, i avui a Espanya hi torna a haver presos polítics", ha advertit.

"Els toca respectar la voluntat democràtica dels catalans. I si tornem a guanyar les eleccions, hauran de seure a negociar, alliberar els presos polítics i restablir el ple autogovern de Catalunya", ha reclamat el portaveu del PDeCAT al Congrés. Campuzano ha recordat al ministre que "no poden imposar la seva voluntat ni impedir-nos culminar les nostres legitimes aspiracions de llibertat".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Irene, l'H, 16/11/2017 - 12:49

Ya tiene narices que hable Vd. de "LA TIRANÍA de la mayoría absoluta en el Congreso de los Diputados", de donde no quiere irse por coherencia ideológica, sino porque gana mucha pasta, y encima está aforado. Y por qué no hablamos de la tiranía del Parlament de Catalunya y su mayoría de escaños, que niega los derechos de la oposición Parlamenta

#6 Justí, Barcelona, 16/11/2017 - 10:07

L'intervenció d'aquest element es la viva imatge de la mediocritat, de la inutilitat de tota aquesta gent. La seva incapacitat per gestionar els problemes reals del pais els aboca a parlar sempre de les mateixes fantasies, de viure en un altre mon, tot i que ens roben el que cobren...Uns delinquents si estan a la presó es per algo i punt.

#5 Alejandro, Barcelona, 15/11/2017 - 20:47

¡Venga, y vuelta la burra al trigo.!! Es que no aprenden, son duros de mollera esta gente.XD

#4 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 15/11/2017 - 16:49

Genial. El 155 posibilita elecciones democráticas y finaliza el día de la votación, y la campaña de estos "singermornings" es "un plebiscito contra el 155". O sea que si ganan, ya no tendrán programa.
...como no lo tienen ahora.

#3 Sergi , Barcelona, 15/11/2017 - 16:30

Que divertido, otras plebiscitarias para que cuando salga el resultado se lo pasen por la entrepierna.