Publicitat
Política · 31 de Juliol de 2017. 19:03h.

El PDECAT torna a portar a fiscalia l'operació Catalunya

Malgrat que el Suprem ja va arxivar la querella contra Jorge Fernández i Daniel de Alfonso

El PDECAT torna a portar a fiscalia l'operació Catalunya

Carles Campuzano, a l'esquerra de la imatge, amb el diputat Sergi Miquel (foto: PDECAT)

El PDECAT ha presentat aquest dilluns a la Fiscalia Superior de Catalunya les conclusions de la comissió d'investigació al Congrés de l'Operació Catalunya, malgrat que el Tribunal Suprem ja va arxivar les querelles que es van presentar contra l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz; i l'exdirector de l'Oficina Antifrau, Danial de Alfonso, pel caràcter “subreptici” de les gravacions.

En tot cas, el portaveu del PDECAT al Congrés, Carles Campuzano, ha assegurat que “la Fiscalia ha d'actuar” al considerar que “sota les ordres del ministeri de l’Interior s’hagin posat mitjans materials i humans al servei d’accions il·legals”. “Fem un acte de defensa per les persones perseguides pel ministre Fernández Díaz, però sobretot pel conjunt dels drets civils dels ciutadans de Catalunya”, ha afirmat.

Campuzano ha reblat que “no pot ser que la policia actuï en contra d’unes persones simplement per defensar determinades idees”, perquè aleshores “el que està en risc és la democràcia i els drets dels ciutadans”.

El portaveu del PDECAT a la cambra baixa ha anunciat que si la justícia no intervé “cercarem fórmules perquè s’actuï contra els responsables de l’Operació Catalunya”. En aquest sentit, a finals del 2016, el Suprem va arxivar les querelles contra l'exministre de l'Interior i l'exdirector de l'Oficina Antifrau perquè la conversa filtrada tenia un “caràcter subreptici” en “la seva obtenció”.

El Tribunal Suprema va argumentar que “no és possible determinar si han estat editades, alterades o manipulades”. “Tampoc es pot saber si la gravació correspon al contingut íntegre de l’entrevista o s’ha suprimit algun apartat”, va afegir.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Alguien, BCN, 01/08/2017 - 08:06

Deberían saber algo tan básico como que las pruebas deben ser obtenidas de manera legal. Y además, muy sospechoso lo que dice en algunas partes, por ejemplo: "les jodimos la sanidad", competencia de la Generalitat, que parece falsa o editada.

#2 M, Sabadell, 31/07/2017 - 22:24

El hombre es el único animal que tropieza dos veces en la misma piedra, pero algunos se superan y repiten incluso con mucha ilusión.
Se trata de hacer ver que hacen algo, y así mantener su puesto y su paga.

#1 Capit@n España, Barcelonistan, 31/07/2017 - 20:23

y vuelta la burra al trigo........