Publicitat
Política · 24 de Novembre de 2022. 20:07h.

El pecat de ser home

Aragonès: "estem en posició de poder exercir una relació basada en el domini"

El pecat de ser home

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquesta tarda que la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, “ens ha de portar a fer profunds canvis i transformacions a nivell social, polític i econòmic”.

I ha assegurat que “des de les institucions, estem al costat del moviment feminista per impulsar els canvis normatius, econòmics,socials i culturals que ajudin a canviar, a trencar aquest sistema de relacions de poder”.

Pere Aragonès ha fet notar que “tots els homes, per la simple condició d’haver nascut homes, estem en posició de poder exercir una relació basada en el domini i això ens obliga a avaluar-nos constantment, a corregir comportaments que ens podrien semblar inofensius. Ens obliga a implicar-nos, a ser conscients de rol que juguem”.

Durant la seva intervenció, el president ha assenyalat que “avui, més que mai, hi ha un clam contra la violència envers les dones, malgrat els intents de l’extrema dreta, de negar que existeix, de minimitzar-la, de ridiculitzar-la”. Ha afegit que, “com a societat, ens rebel·lem contra qualsevol agressió envers les dones”, però ha fet notar que “cal anar molt més enllà i acabar amb aquelles formes de violència, que ens poden semblar insignificants però que són inacceptables des del punt de vista de la perpetuació de les relacions de domini”.

En aquest sentit, el president ha dit que “s’ha avançat molt, seria injust negar-ho”, però ha advertit que “hem de seguir avançant per trencar amb la inèrcia històrica de presència del masclisme a la nostra societat” per tal de “trencar amb uns models culturals i d’acceptació social, que normalitzen relacions de poder tòxiques”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Barcelonés, CAT 1ª región totalitaria UE, 25/11/2022 - 10:59

otro nicho de negocio para amigos y amigas y amigues y miembros y miembras y miembres del partido

en el fondo y en la superficie las mujeres les importan un pimiento, pero todo este circo da para montar un montón de contratas suculentas con las que enriquecerse aún más a costa de nuestros bolsillos

#8 Enric, Barcelona, 25/11/2022 - 10:57

Aragonés, ese hombrecillo.

#7 Onofre de Dip, Vigo, 25/11/2022 - 08:18

Esto es importante. Y no que, según la prensa, el 42% de los niños catalanes estén en riesgos de pobreza.

#5 Homes i dones del cap dret, Barcelona, 25/11/2022 - 01:04

Dons a les files indepes n'hi han uns quants de machos alfas, les mamelles més grosses, cupaires, crits a dojo a fèminas, a veure si comencen per escombrar casa seva

#4 Alien, menjant crispetes , Saturn, 24/11/2022 - 21:09

Ha de ser terrible veure't obligada absurdament a vestir de Willy Bonka cada 25 de novembre. Jo ho veig com un cas de violència indumentària contra les dones.