Publicitat
Política · 29 de Juliol de 2012. 18:16h.

El Peces-Barba més anticatalanista

La majoria de mitjans van elogiar-lo arran de la seva mort, però havia arribat a justificar el bombardeig de Barcelona

El Peces-Barba més anticatalanista

Gregorio Peces-Barba

L'expresident del Congrés, que va morir el passat dia 24 de juliol, va rebre elogis unànimes de personalitats del món polític i social -també dels mitjans de comunicació- però la veritat és que durant les últims anys s'havia mostrat força crític envers Catalunya i el catalanisme.

A finals de novembre de l'any passat Peces-Barba va justificar el bombardeig de la Generalitat del 6 d'octubre de 1934 i va dir que "es va haver de bombardejar moltes vegades Barcelona, l'última l'any 34. I per què el general Batet va fer allò? Doncs perquè la Generalitat havia proclamat la república catalana dins d'una confederació ibèrica que s'havien inventat".

Un mes abans, un dels pares de la Constitució també va afirmar que "potser ens hagués anat millor si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i haguéssim deixat els catalans". "A Espanya només hi ha una nació sobirana, encara que pot haver-hi més nacions culturals", va afegir abans de dir que "no sé quantes vegades es va haver de bombardejar Barcelona, però aquest cop es solucionarà tot sense necessitat de bombardejar Barcelona".

L'any 2009 va criticar l'Estatut per tenir "dimensions que no són constitucionals, que són òbvies, com la bilateralitat o el defensor del poble". Segons va manifestar llavors, el text estatutari "s'ha fet amb clara intenció d'inconstitucionalitat, la relació bilateral no és possible". L'expresident del Congrés considerava que l'Estatut "és una il·lusió d'una grandesa impossible".

Peces-Barba també va descriure la petició de bilateralitat entre Catalunya y Espanya com un "delirant autisme cec davant la realitat".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#11 Oriol , BCN, 31/07/2012 - 14:06

Pobres cucs els que es mengin la carn d'aquest gos. M'alegro de la mort d'aquest fill de puta

#10 ramon, barcelona-c, 31/07/2012 - 00:43

Peces B. era simplement un enemic de Catalunya i per tan no mereix el nostre condol aquest sr mica extrany era molt estimat per el partit socialista i carinyosament el qualificaban com( la part monàrquica del socialisme) " la reina madre ".Els que si mereixen el nostre condol son la seva familia.

#9 contdown, Bcn, 30/07/2012 - 17:36

Ara entenc perqué és tan el.logiat a eSSpanya!

#8 Francesc, badalona, 30/07/2012 - 13:02

Els malparits de vius no poden esborrar el que han fet un cop morts. Prou del 'politicament correcte'. Aquest cabró va justificar el BOMBARDEIG de Barcelona i això només té un nom, filldeputa, viu o mort.

#8.1 LLCR59, Banyoles, 30/07/2012 - 13:35

Ara tindrà tota la eternitat per explicar les seves teories a tots els morts dels bombardetjos de Barcelona...

#7 juli, BCN, 30/07/2012 - 10:07

a l'infern et trobaras amb franco, arias navarro, carrero blanco...i podreu parlar de la vostra estimada espanya.

a tomar....