Publicitat
Política · 5 de Març de 2010. 19:34h.

El perdó de deutes al PSOE aixeca sospites

El Tribunal de Comptes alerta sobre les condonacions bancàries de diverses quantitats

El perdó de deutes al PSOE aixeca sospites

José Luis Rodríguez Zapatero i José Blanco, números un i dos del PSOE

El Tribunal de Comptes fa constar al seu informe sobre la fiscalització dels comptes dels partits polítics corresponents a 2006 les seves reserves davant la condonació per entitats bancàries de deutes al PSOE.

Segons l'informe, aquest any de 2006 es van cancel·lar quatre operacions de crèdit que havien vençut a finals de l'exercici anterior, "mitjançant negociació amb les dues entitats prestatàries". L'import total era de 6.700.000 euros (entre capital principal i interessos).  També es fa referència a d'altres operacions similars d'Euskadiko Esquerra, formació integrada en el Partit Socialista d'Euskadi, operacions "no recollides en la comptabilitat presentada".

L'òrgan fiscalitzador diu sobre un dels casos que "pel que fa als interessos, es desconeixen els termes de la negociació que han ocasionat aquesta quantificació, per la qual cosa no és possible pronunciar-se sobre l'existència o no de condonació de deute per interessos". I afegeix que "els interessos comptabilitzats no incloïen el cost financer produït amb posterioritat al venciment".

El Tribunal insisteix sobre una altra cancel·lació: "Pel que fa als interessos, es desconeixen els termes de la negociació que han ocasionat la seva quantificació, per la qual cosa no és possible pronunciar-se sobre la condonació del deute, excepte per la diferència positiva produïda entre el comptabilitzat i el negociat".

En relació amb aquests fets, el Tribunal adverteix sobre els dubtes que aquestes cancel·lacions plantegen: "La condonació d'interessos suposa una correlativa disminució del deute del partit amb l'entitat de crèdit i, en conseqüència, una major disponibilitat de recursos, situació no regulada expressament en la Llei Orgànica 3 / 1987 sobre finançament dels partits polítics".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Tomeu, barcelona, 07/03/2010 - 07:30

El secretari d'Hisenda, la ministra de economía i el fiscal general no veuen que aquí poden tenir un sucós cas de frau?
Parlem de 7 milions d'eurus, segur que d'aquí "pillan" mes que de les finances del autònom de la cantonada.

#1 JFK, Ripollet, 06/03/2010 - 15:14

Ji, ji, ji.
Otra que huele, bueno atufa a CORRUPCIÓN, pero no solo de estos, sino de todos los demás también, porque si no ¿ por qué no lo denuncian?