Publicitat
Política · 12 d'Agost de 2014. 19:47h.

El perill de la frustració

La catedrática Montserrat Guibernau alerta que si no hi ha unitat "hi ha el perill de veure que un gran esforç no ha servit de res"

El perill de la frustració

La catedràtica de Ciència Política, Monsterrat Guibernau (Foto: TV3)

La catedràtica de Ciència Política del Queen Mary College de la Universitat de Londres, Montserrat Guibernau, ha dit en una entrevista a TV3 que “hi ha el perill de l’esgotament i de la frustració de veure que un gran esforç no ha servit de res” i ha recomanat “unitat” en la reclamació de consulta.

Guibernau ha apuntat que caldria tornar als temps de l’Assemblea de Catalunya per retrobar aquesta unitat, afirmant que “Catalunya només té força si tothom va plegat a donar suport a la necessitat de poder votar”.
 
Sobre la convocatòria de la consulta del 9 de novembre i el posicionament del Govern espanyol ha assenyalat que “seria important una obertura al diàleg i arribar al pacte que la permetés”. “No estem parlant de votar independència, sinó que els catalans siguin consultats, la base més elemental de la democràcia”, ha sentenciat.

En aquest sentit ha posat d’exemple el cas del Regne Unit, afirmant que “hi ha molt bagatge democràtic i això es resol amb diàleg, pacte i negociació”. Guibernau també ha explicat que “a Escòcia es parla del cas català, però sobretot des del Partit Nacional Escocès i Alex Salmond en parla poc”.

“Consideren que els pot anar en contra. Ells volen presentar el procés com un fenomen únic i exclusivament escocès. Si ells volen ser de la UE, diuen que són un cas especial, però darrere nostre no hi ha ningú. Es volen desempallegar del cas català perquè és molt diferent presentar a la UE el cas d’un país únic que no parlar d’un efecte dòmino amb Catalunya, Flandes, etc.”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#17 Ernesto, Vilassar, 13/08/2014 - 17:35

Qué bien se ve el "prucés" desde Londres...

#16 Marc, Calafell, 13/08/2014 - 15:13

y esta mujer de donde ha salido? una profesora que se piensa Hegel o Einstein, aleccionando a la población como una estadista.

#16.1 ramon, barcelona-c, 14/08/2014 - 00:02

El que una persona sea una ignorante ,no leida ,no viajada.......no hace que los demás la vean con condescendencia y de forma simpática,se la considera un estorbo.

#15 Nitor, Acapulco, 13/08/2014 - 13:59

Prometer la luna a los niños, sueños imposibles a los amantes, quimeras a los ingenuos...independencia a los fanáticos e intolerantes de cualquier país, solo puede conducir a la frustración. Es de libro. No hace falta ser catedrático de nada, lo sabe hasta el más "ximple".

#14 ramon, barcelona-c, 13/08/2014 - 13:11

Com sempre intel.ligents manifestacions de la prof. Guibernau. Llàstima que la realitat política de Cat durant segles ha estat pobre , els comunistes i els socialistes catalans estàn molt amoïnats per la marxa dels seus partits en l'univers,el tema català no es suficient per unes intel.ligencies 10.

#13 spanish, Madrid, 13/08/2014 - 12:41

gran esforç ? no se potser quan van a cagar