Publicitat
Política · 23 de Març de 2010. 11:04h.

El Periódico: "Carretero s'ha desbocat"

El diari creu "inquietant" el "populisme i la radicalitat" del líder de Reagrupament

El Periódico: "Carretero s'ha desbocat"

Carretero, en una imatge d'arxiu

El Periódico considera en un editorial que "el mínim que es pot dir de Joan Carretero des que es va clausurar l’assemblea de Reagrupament, diumenge passat, és que resulta un líder sorprenent, disposat a defensar un programa xocant".

"No només proposa declarar la independència de Catalunya mitjançant una simple votació al Parlament, crear un exèrcit i una guàrdia nacional, organitzar un cos diplomàtic i no considerar el castellà llengua cooficial, sinó que ha confeccionat un esbós de Constitució catalana en la qual la nacionalitat queda subjecta a condicions no especificades. Segurament, és millor que deixi les coses en aquest punt, sense entrar en detalls, per no desconcertar encara més la concurrència", consideren.

"És difícil imaginar com casa aquest programa sense fissures, que defensaran candidats d’una fidelitat sense màcula, segons exigència manifestada per Carretero, amb el projecte de Joan Laporta d’unir l’independentisme sota un únic paraigua. És gairebé impossible pensar que Carretero i Laporta, o viceversa, poden atraure altres a la seva causa si, d’entrada, l’exconseller no vol que en les seves llistes figurin els que discrepen amb els seus punts de vista", afegeix.

"L’independentisme forma part, des de la transició, de l’arc parlamentari català. Com qualsevol altra opció, concorre a les eleccions des d’aleshores, amb desigual sort i diferents sigles. Però mai com ara s’ha manifestat amb una barreja de populisme i de radicalitat esquinçada, per no dir inquietant, quan la catalanitat, en un hipotètic futur independent d’Espanya, s’associa a no se sap quins requisits. En una societat tan plural com la catalana –el Barça n’és un bon exemple–, Carretero s’ha desbocat", conclou.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 aneu amb compte, barcelona, 24/03/2010 - 09:24

teniu tanta fal·lera per la independència que esteu disposats a vendre la vostra ànima... grans patriotes i ciutadans petits, petits, petitets...

#37 jik, lleida, 23/03/2010 - 23:34

aquests llepaculs de periodistes ja veuen les orelles al llop. Això rutlla. ENDAVANT CARRETERO

#36 Eduard Vivó, Can Fanga, 23/03/2010 - 21:18

I dons què es pensaven. RI volem que Catalunya sigui un País normal i això vol dir independent com els demés: Amb la seva Constitució, Cos Diplomàtic, Exercit... Cony! És ben fàcil d'entendre!

#35 Joan, BCN, 23/03/2010 - 20:39

Es trenca un gerro a Can Rcat i els del periódico en parlen. El PSC porta a gent gran als actes sense dir que és un acte de partit i ho amaguen.

#34 Núria, Reus, 23/03/2010 - 20:12

Enhorabona Dr. Carretero, per ser que sou insignificant els media de l\'status quo us tenen molta i molta por. Aneu, doncs pel bon camí. Salut i independència.