Publicitat
Política · 20 de Juliol de 2015. 09:34h.

El Pla B de l'Estat

El Govern espanyol prepara una llei per prendre el control de Catalunya per raons "d'interès per a la Seguretat Nacional"

El Pla B de l'Estat

Portada de La Razón

La Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats aprovarà aquest dimecres la Llei de Seguretat Nacional, l'anomenada 'Llei Mordassa'. Segons informa La Razón, la norma -entrarà en vigor després de l'estiu- permetrà al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "prendre el control de Catalunya per 'interès per a la Seguretat Nacional’”.

La llei permetria actuar sense haver de mediar el Tribunal Constitucional i sense tampoc haver d'utilitzar el mecanisme excepcional que preveu la Carta Magna en el seu article 155, és a dir, sense haver de recórrer a la suspensió de l'autonomia, en determinats àmbits concrets.

Segons la informació que ofereix el diari dirigit per Francisco Marhuenda, el Govern espanyol, que compta amb el suport del PSOE, segons la informació del diari, només aplicaria aquesta mesura “en cas d’una crisi excepcional”. 

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#24 guillem, BCN , 21/07/2015 - 10:53

Durante el Gobierno Socialista de Felipe Gonzalez ...." la soberania nacional reside en el pueblo ......" nadie voto en ingreso en la OTAN . ¿ Nadie se acordó..? La decisión estaba tomada por el Ejecutivo socialista

#24.1 Antonio, Barcelona, 21/07/2015 - 13:57

Bien....ya puedes decidir fusilar a todo el que no lleve un pin de barritas y estrella como a ti te guste.

#23 Papaluna, Barcelona, 21/07/2015 - 01:03

En Benito Simón, en el seu blog d'E-Notícies feia esment de què l'Exèrcit estava preparat per a sortir als carrers per tal de defendre la integritat de l'Estat al davant d'atacs externs. No us creguessiu pas que no faci el mateix si l'atac ve de dintra.

No enteneu que en Mas fa un cop d'Estat?

#22 Casper, Bcn, 20/07/2015 - 18:38

A mi esta Ley consensuada entre PP y PSOE me parece de maravilla. La legitimidad de nuestro lado, la UE avalando a nuestro Estado, pues ya pueden saltar las lineas a partir del 27S... a ver si de una vez se termina con este tormento de proceso.

#22.1 hector, bcn, 20/07/2015 - 20:14

TIenen la ley suficiente como para haber hecho muchas cosas hasta la fecha, y no han hecho nada. el problema no es la ley, su problema es el miedo a aplicarla por la respuesta que pueda haber. Que hagan cuantas leyes quieran para contentarte y obtener los votos de los que como tu se contentan.

#20 Sardineitor, Cambrils, 20/07/2015 - 17:05

Catalunya o millor dit els catalans van rebre a Franco amb els braços oberts i molta alegria. Mentre això passava, el Companys i tota la seva calaña d'intoxicadors, calenta caps i enverinadors de sang fotiven el camp, abandonant a la seva sort a milers de catalans que es van deixar fotre la cartera.

#19 Prudenci, Sabadell, 20/07/2015 - 16:41

La legalitat vigent s'impossarà. No es pot anar enlloc sense seguretat jurídica. Seria el caos