Publicitat
Política · 30 de Març de 2010. 19:33h.

El pla B de Pujol amb l'Estatut

L'expresident proposa "treballar Catalunya endins"

El pla B de Pujol amb l'Estatut

Artur Mas i Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol proposa, en un editorial del seu centre d'estudis, "una acció forta de recuperació interna" en el cas que el Tribunal Constitucional retalli l'Estatut com han informat diversos mitjans de Madrid durant els darrers dies.

"En tots els terrenys -afirma-. Amb un projecte de país ambiciós. Passem un mal tràngol, és veritat, però tenim molts actius, en tots els àmbits. Ho hem dit molts cops en aquests editorials: tenim gent valuosa i amb iniciativa; sectors on destaquem, i molt; una vida cultural i artística de bon nivell; una forta represa de l’activitat científica; de molt, la més forta capacitat exportadora de tot l’Estat, etc... Aquests actius multiplicaran la seva eficàcia si se’ls incorpora a un projecte de país i de societat que mereixi confiança i desvetlli energies. Un projecte amb lideratge".

"Treballar Catalunya endins -continua- no vol dir tancar-se a casa. Vol dir tenir ben present que si Catalunya no va bé i no té qualitat no tindrem ni audiència ni eficàcia fora. Ni consideració. I que no podrem esperar ajuts generosos de fora. El que sí podem esperar és que per seriositat, per qualitat, per eficàcia i per la força que dóna poder exhibir un bon model de societat i d’economia i uns valors propis de validesa universal se’ns obrin les portes i s’eixampli el nostre camp d’acció".

Article de Xavier Rius: "Cal fer cas d'Amadeu Hurtado"

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 pere, bcn, 01/04/2010 - 12:27

Un projecte de país.... Però li costa, li costa molt dir-ho clarament. L'únic projecte de país que és possible és la independència.
Qualsevol altre opció és seguir sent espoliat i maltractat.

#29 Miquel, BCN, 31/03/2010 - 19:32

L' Estatutet és la versió infantil de la sobirania de Catalunya, és a dir, apte per a polítics amb calça curta i visió curta *** L' Estat propi és la versió pels adults

#28 albert, barcelona, 31/03/2010 - 18:28

El único patritoismo de Pujol es con su clase social. Catalunya es sólo una bandera a para vender su producto. Por ello, no le importó pactar con Felipe, como Aznar. No es más que un regionalista de derechas.

#27 pinkpanter, bcn, 31/03/2010 - 18:22

Em fan molta gracia alguns independentistes...quin es el seu Pla A, B o X per si una majoria no vol l'independencia? Agafar nosaltres els tancs poder? Declararar l'independencia sense rferendum amb Laporta al davant?

#26 Olga Sants, Badalona, 31/03/2010 - 18:14

Honorable President, no hi ha res a fer amb España, ho vàreu intentar durant 3 décades i som al punt de partida i, amb la retallada d'estatut, fins i tot més enrera que al principi. Qualsevol nova estratègia ha de passar per la independència com a fi.