Publicitat
Política · 14 de Maig de 2014. 15:34h.

El Pla Marshall d'ERC

Terricabras proposa 225.000 milions per "reindustrialitzar" Europa

El Pla Marshall d'ERC

Terricabras

El cap de llista d'Esquerra Republicana- NECat-Catalunya Sí, Josep-Maria Terricabras, ha presentat en roda de premsa a l'ACN el principal pla econòmic del projecte europeu de la candidatura per als propers 10 anys. "Es tracta d'un programa d'inversions per valor de 225.000 MEUR destinat a reindustrialitzar el continent".

"Les noves tecnologies, la banda ampla, les infraestructures i l'educació són les línies principals d'aquest pla d'autosalvació que generaria en la propera dècada 10 milions de llocs de treball a la UE, 175.000 dels quals a Catalunya. El finançament aniria a càrrec dels estats i del Banc Europeu d'Inversions i costaria la meitat del que ha costat el rescat bancari". Terricabras assegura que "amb la meitat del rescat bancari podem fer un nou Pla Marshall per crear 10 milions de llocs de treball dignes i estables a Europa".

Terricabras ha insistit que "Europa es pot autosalvar, fins ara ho ha fet pel camí equivocat, salvant bancs, ara cal salvar la ciutadania. El projecte pot ser finançat directament pels estats i pel Banc Europeu d'Inversions, sense recórrer a préstecs internacionals". "De fet, no hi va haver gaire problema a reunir els 450.000 milions que la UE i els estats membre van saber trobar per rescatar les entitats bancàries i ara es tracta de la meitat". "Reconec que és una proposta ambiciosa i no per tapar forats", ha destacat.

Josep-Maria Terricabras ha explicat que "és un pla finalista" i que "les primeres bases a implementar de manera immediata són iniciar la reindustrialització d'Europa i, i recuperar una de les idees fundacionals de la Unió Europea en l'àmbit educatiu, invertir en educació, veure l'educació com el que realment és, una inversió de futur".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#34 El azote de lo necios, Barcelona, España, 15/05/2014 - 14:34

El Terricerdos, es totalmente tonto, precisamente países desarrollados como EEUU e UK , se están desindustrializando por que no aporta valor añadido a los puestos y a la sociedad, y viene el mongolito dando lecciones no se de que....menudo fichaje, como el Zapatero con su New Deal, keynesiano, ja!

#33 Noambelsmeusdiners, Manresa, 15/05/2014 - 08:38

Gairebé cap polític proposa reduir les mastodòntiques estructures de buròcrates, ni reduir les macropensions a que tenen dret els polítics amb només 7 anys de càrrec,..... ni tan sols apagar els llums de l'estació de maniobres de El Prat, abandonada des del 2008
I podem seguir.....

#32 spanish, Madrid, 15/05/2014 - 08:25

que be, i d´on pensens treure els diners ? fizolofo ?

#31 alemany stolberg, TORTOSA, 14/05/2014 - 23:06

jo no u trobo be estic cansat de treballar 6 messos al any per l'administracio que cada palo aguante su vela y que os den por saco.

#30 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 14/05/2014 - 21:36

s'haurien d'estudiar els detalls, però a priori em sembla una proposta molt encertada.