Publicitat
Política · 4 de Maig de 2017. 09:09h.

El PNB desplaça el PDECAT a la irrellevància

Aconsegueixen 1.400 milions i l'AVE a les tres capitals basques amb només cinc diputats

El PNB desplaça el PDECAT a la irrellevància

Els pressupostos de l'Estat per aquest any confirmen que el PNB ha substituït l’antiga Convergència -ara PDECAT- com a partit clau per a governar l’Estat. Els nacionalistes bascos, malgrat tenir només cinc escons, cediran al Congrés els vots que li calen al PP per rebutjar les esmenes a la totalitat que ha presentat part de l'oposició. Ho farà a canvi d'un acord sobre la quota basca per valor de 1.400 milions. El pacte també inclou l'AVE a les tres capitals basques.

El PP arriba als 175 vots que li calen -la meitat de la cambra- gràcies al PNB, UPN, Fòrum Astúries, Coalició Canària i també els de Ciutadans, un partit que, precisament, ha proposat obertament suprimir el concert econòmic basc.

Els comptes espanyols no agraden, però, a la resta de grups de l'oposició. Presentaran les seves esmenes a la totalitat el PDeCAT, Compromís, EH Bildu i Nova Canàries. Aquest dimecres ja ho van fer els socialistes, Units Podem i ERC, que es va queixar del maltractament que aquests pressupostos suposen per a Catalunya i per a les classes desafavorides.

Un cop es rebutgin les esmenes, els pressupostos passaran a comissió i, després -a finals de maig-, el ple del Congrés tornaran a debatre els comptes. Els populars necessitaran llavors més vots a favor que en contra. Totes les mirades apunten a Nova Canàries. El seu diputat Pedro Quevedo, ha mostrat la seva disposició a negociar amb el govern de Rajoy.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#27 Sergi, Barcelona, 04/05/2017 - 23:11

Las cosas se consiguen con inteligencia, negociando inteligentemente, cuando el gobierno central no tiene mayoria absoluta y necesita apoyos, negocias y consigues cosas. Todo lo contrario que los lumbreras de aqui que llevan años y años sin conseguir absolutamente nada por su total incompetencia, no pintan absolutamente nada por meritos propios.

#26 bereber, b, 04/05/2017 - 20:43

Aquests enxufats del PNB ja tenen el concert econòmic (i altres privilegis aconseguits amb la coacció de les pistoles d'ETA)

#24 Badoret, Barcelona, 04/05/2017 - 16:42

La jugada maestra de, Rajoy, y Urkullu, ha dejado en evidencia a los separatistas catalanes. Mientras los nacionalistas vascos (PNV) dejan en la estacada a sus “amigos” de CiU, (Ahora se llamen como se llamen) consiguen sustanciosas ventajas para los vascos. Con ello se demuestran varias cosas. Que la solidaridad entre nacionalistas, no existe.

#24.2 bereber, c, 04/05/2017 - 20:45

PNB=oligarquia basca amb privilegis concedits per la corona espanyola.

#23 JJ, BCN, 04/05/2017 - 16:09

I a sobre la fama de insolidaris ens la emportem nosaltres.
Som els peons dels bascos, obrint cami i trencant-nos la cara i despres ells apareixen 5 minuts a recollir els fruits,

#22 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 04/05/2017 - 15:36

We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting
'Till the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers