Publicitat
Política · 16 d'Octubre de 2009. 20:59h.

El PNB salva Zapatero malgrat perdre el poder

Els bascos i Coalició Canària votaran a favor dels Pressupostos

El PNB salva Zapatero malgrat perdre el poder

Duran saluda a Iñaki Urkullu, president del PNB, durant un Alderdi Eguna

Tot i que el PSE va desallotjar el PNB del Govern basc, els nacionalistes salvaran els Pressupostos per a 2010 del Govern de Zapatero. El PSOE podrà tirar endavant amb els pressupostos generals de l'Estat, després d'arribar a un acord amb Coalició Canària i el Partit Nacionalista Basc. Així, els sis vots dels bascos i els dos dels canaris permeten la majoria absoluta i, per tant, que els comptes de l'estat passin el primer tràmit parlamentari sense problemes.

De la seva banda, Convergència i Unió, i el grup format per Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya i Izquierda Unida han decidit presentar una esmena a la totalitat del projecte de llei, de la mateixa manera que ho faran el Partit Popular i Unión, Progreso y Democracia.

El PNB ha explicat que havien posat tres condicions per tal de donar suport als pressupostos: blindar el concert econòmic basc, la transferència completa de les polítiques actives de treballi 450 milions d'euros en concepte de pagament d'IVA d'Hisenda cap a la Diputació d'Àlaba.

El portaveu socialista, José Antonio Alonso, ha confirmat que han accedit a aquestes condicions del PNB, i també ha dit que hi haurà una partida pressupostària que "tindrà molt en compte" les necessitats de l'arxipèlag canari.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Otger, BCN, 17/10/2009 - 22:07

No hi ha res com una bona garrota a la maniga amb els castellans. El dialeg no el dominen i no el accepten

#5 Joan, Girona, 17/10/2009 - 19:05

Blinden el concert econòmic..No DONEN la diputació d Alaba al PP que es el que somiava el Basagoiti .Els peperos del país Basc i els de Madrid de punta . I segurament els del PP a hos... entre ells .Us sembla poc ?. La venjança es un plat fred diuen

#4 ton, sallent, 17/10/2009 - 18:47

paliques, si que en són d´espabilats, peró no tens en compte que al país vasc hi ha una cosa que en diuen ETA, i gràcies a ella aconsegueixen tot el es plantegen i la caverna madrilenya no piula, aixó és ser espabilat?

#3 joan, manresa, 17/10/2009 - 16:21

Tenim lo que ens marexem...Aquí el que no corra vola..Prou ya de pactes i coalicions amb el PNB...Prou y ade Galeuscat.No futem mes el gili..puertas.Tal día fará un any i cop de porta.Anem a la nostra i al nostre aire.CiU preneu nota, aveure sí apendr

#2 Joan, Barceloneta, 17/10/2009 - 03:49

Que vol dir que ens quedem sense aeroport ara una altra vegada? Tant com es podrien millorar les coses si els partits nacionalistes de tot l'Estat volguessin treballar junts!
Per cert, jo nomes llegeixo DUES condicions. Es secreta lla tercera?