Publicitat
Política · 22 de Març de 2019. 22:44h.

El PNB tria Units en substitució del PDECAT

Després de la ruptura per culpa de Puigdemont

El PNB tria Units en substitució del PDECAT

Ramon Espadaler amb lehendakari Íñigo Urkullu

El PNB rebrà el suport a Catalunya d'Units per Avancar -formació hereva de l'extinta Unió Democràtica- després que els nacionalistes bascos s'hagin desmarcat del PDECAT per concórrer a les europees amb Carles Puigdemont com a cap de llista. El líder d'Units, Ramon Espadaler, ha afirmat que “comparteix la manera de fer política del PNB des del diàleg” i que la “troba a faltar” a Catalunya.

Espadaler ha comunicat aquest divendres al president del PNB, Andoni Ortuzar, que Units per Avancar demanarà el vot “explícit a la candidatura que encapçali” el nacionalisme basc en les europees del 26 de maig. “No anem a defensar un escó, defensarem un espai polític, i creiem que aquest espai, amb l'oferta que els ciutadans tenen sobre la taula en les eleccions europees, no ho representarà ningú a Catalunya”, ha afirmat.

El PNB, que tradicionalment concorria a les eleccions del Parlament europeu en coalició amb la desapareguda CiU, ha rebutjat en aquesta ocasió fer-ho al costat del PDECAT al entendre que “era difícil casar les aspiracions netament catalans” que representa presentar com a cap de llista a l'expresident de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#5 Un tal Blázquez, Lekeitio, 24/03/2019 - 06:04

Padre Arzallus siempre dezía que Durán democristiano de cintura para arriba sólo era ,oyes,qué jodío jjejeje.

#4 Julia, Barcelona, 23/03/2019 - 12:15

Ja començava a ser hora que aquests d’Units es comencessin a desmarcar dels socialistes. Bona notícia.

#2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 23/03/2019 - 10:22

Otro gran logro del Puchi y sus boys. Los apoyos a su causa no dejan de.multiplicarse, ja, ja.