Publicitat
Política · 29 de Juliol de 2010. 19:37h.

El PP contraataca amb els toros

Presenta una proposició de llei al Congrés perquè l'Estat recuperi la competència

El PP contraataca amb els toros

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, amb Mariano Rajoy i Alberto Fernández Díaz, a Barcelona

El grup parlamentari del PP ha presentat aquest dijous al Congrés dels Diputats l'anunciada proposició de llei per "protegir" la "festa" pel "seu interès cultural i turístic" i passar-ne les competències a l'Estat, de manera que es pugui deixar sense efecte la decisió del Parlament de prohibir les corrides a partir de l'1 de gener del 2012. Segons el PP, els toros són "cultura".

En conseqüència, i com considera que els toros són "cultura, diu que tot i que moltes de les competències en la matèria corresponen a les comunitats autònomes, "la voluntat dels nostres constituents va ser considerar la cultura, a més de com un dret dels ciutadans, com un deure i atribució essencial de l'Estat".

La proposició estableix que l'Estat, "en virtut de les seves competències exclusives", haurà de 'garantir la igualtat dels espanyols en l'exercici del seu dret a l'accés a la festa dels toros com a part del nostre patrimoni cultural a tot el territori nacional".

El document, de set pàgines, basa els seus arguments en la "llibertat i la igualtat de tots els espanyols" que recull l'article 1 de la Constitució, i apunta que els poders públics "tenen l'obligació" de "garantir la igualtat dels espanyols en l'exercici dels seus drets i en el compliment dels seus deures constitucionals".

També es proposen les modificacions legals necessàries perquè la competència sobre aquesta qüestió quedi en mans de la admnistración central, i perquè les comunitats autònomes no puguin prendre decisions al respecte.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 STOP FASCISMO EN CATALUÑA, Barcelona, 30/07/2010 - 13:04

Jojojojo Ramón eres lo más !! Me parto, me troncho y me mondo contigo. Jojojojo.Nada que ver con nuestro Barça, butifarra amb seques, secallona, calçots i pitet, etc. oi ??? Eres realmente un tarado fascista chaval. Háztelo mirar que te falta riego.

#26 ramon, barcelona-c, 30/07/2010 - 12:03

Fa riure el grau "I D E N T I T A R I" d'aquesta gent els toros , la roja ,el chorizo , el jamón , la tortilla de patatas, etc . Que asco ! ! Estar condemnats a conviure cada día amb aquesta gent Horror ! !

#25 Montserrat, Calella, 30/07/2010 - 11:57

El PP no sap què vol dir democràcia i després se n\'omplen la boca.

#24 Lluïsa, Sabadell, 30/07/2010 - 11:18

Canvieu, si us plau la foto. L'obra d'un català universal com Gaudí, CATALÀ, sí, amb majúscules, no és l'escenari perquè els sanguinaris i cruels fills del feixisme espanyol s'hi facin fotografies. No en teniu cap en què estiguin als toros?

#23 Jordi Domènech, Tiana, 30/07/2010 - 11:12

Els del PP son mol animalistesn els agradan el toros i tenen com a presidenta a Catalunya una euga amb botox, pero euga.